Overflod af sommerhuse holder priser nede

De seneste 30 år er der bygget tusinder af sommerhuse rundt om i Danmark. Det er en medvirkende årsag til, at genrejsningen af boligmarkedet ikke har smittet af på sommerhusmarkedet.

Ifølge tal indsamlet af Nybolig fra Danmarks Statistik er antallet af sommerhuse siden 1986 steget med 37.100 til 222.600.

Antallet af sommerhus-kvadratmeter er steget endnu mere. Nemlig med 54 procent til 17,4 millioner kvadratmeter sommerhusareal.

– Stigningen har været støt og rolig over de seneste 30 år uden de store udsving. Den er udtryk for den generelt stigende velstand i det danske samfund, hvor flere har fået mulighed for at realisere drømmen om et sommerhus, siger presseansvarlig i Nybolig Thomas Hovgaard til Ritzau.

Markedet er mættet og dermed stiger sommerhusene heller ikke i samme grad som det øvrige boligmarked. Faktisk ligger sommerhuspriserne på 2004 niveauet.

– Når man kigger på tallene, er der ingen tegn på vækst i priserne overhovedet. Det kan godt være, at ejendomsmæglerne vil sige, at det går forrygende, men de lever lidt i deres egen virkelighed. Hvis man lever i tallenes virksomhed, så kan vi ikke se nogen udvikling i markedet, siger direktør for Boligøkonomisk Videnscenter Curt Liliegreen til Ritzau.

Herudover har mange valgt at købe sommerhus i udlandet samt generelt at rejse til udlandet og holde ferie, og det er også medvirkende til, at priserne står stille. Også det faktum, at antallet af singler i Danmark er stigende gør, at antallet af købere til sommerhusene falder. Singlerne rejser nemlig ud i stedet for at sidde alene i et sommerhus.

Forfatter

Related posts

Top