Over halvdelen af sommerhusejerne ønsker ikke at leje ud

Tyskerne elsker at leje et dansk sommerhus. Men som situationen er lige nu skal tyskerne, og andre interesserede, kæmpe om at leje sommerhusene først.

En ny brugerundersøgelse på Boligsiden.dk viser nemlig at over halvdelen af de mere end 1.000 sommerhusejere, der har deltaget i undersøgelsen, ikke kan finde på at udleje deres sommerhuse.

– Køberne erhverver sig sommerhuse for selv at bruge dem, og sommerhusejere vil have muligheden for at være impulsiv og springe ind i bilen for at køre i sommerhus, når vejret er allerbedst. Og så er det jo irriterende, hvis man har booket en udlejning ind lige præcis den dag, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

I undersøgelsen svarede 52,4% nej til at de ville udleje deres sommerhus, 43,8% svarede ja mens 3,7% ikke havde taget stilling til det.

Nye skatteregler skal gøre udlejning fordelagtigt
I Feriehusudlejernes Brancheforening savner man flere sommerhuse til udlejning.

Derfor hilser man en ny skatteaftale velkommen, der fordobler fradraget for udlejning fra godt 20.000 kroner til 40.000 kroner. Det forhøjede fradrag forudsætter, at man udlejer gennem en udlejningsplatform, der automatisk indberetter oplysningerne til Skat:

– Et forhøjet skattefrit bundfradrag, hvis man udlejer gennem et udlejningsbureau, vil gøre det mere attraktivt at udleje. Vi forventer at op mod 2.000 flere danskere vil sætte deres sommerhus til udlejning, siger direktøren i Feriehusudlejernes Brancheforening Carlos Villaro Lassen i en pressemeddelelse.

Billigere at låne
Hos Boligsiden.dk regner man med, at den generelle udvikling på sommerhusmarkedet kan ændre nogle sommerhusejeres indstilling til udlejning. Siden det sidste år blev billigere at låne penge til køb af sommerhus gav effekten udslag i april måned i år hvor antallet af sommerhushandler var det på det højeste niveau i flere år:

– De billigere lån gør køberne mindre afhængige af lejeindtægter, så flere handler er ikke ensbetydende med, at flere vil leje ud, men der er nok ingen tvivl om, at det hævede fradrag kan få flere til at overveje det, siger Birgit Daetz.

Foto : Christian Kjeldsen

Forfatter

Related posts

Top