Over 1.500 lokale børn deltager i affaldsindsamling

Når Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling løber af stablen i uge 15, bliver det med stor opbakning fra de danske skoler og institutioner. Her skal 137.000 børn ud i det fri for at indsamle andres efterladte skrald.

Også børn fra både Thy og Mors deltager. I alt er 1.047 børn fra Thy og 512 fra Morsø Kommune tilmeldt.

Og det er overraskende mange, lyder det fra Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

– Det er fantastisk, at så mange børn er tilmeldt Affaldsindsamlingen i år, og vi er positivt overraskede over den massive opbakning fra skolerne og institutionerne – især efter flere måneder med nedlukning og fjernundervisning, siger hun i en pressemeddelelse.

Fokus på takeaway-affald
Hvert år indsamler Danmarks Naturfredningsforening oplysninger om, hvor mange kilo affald og hvor mange dåser der er blevet samlet på Affaldsindsamlingen. I år bliver børnene også bedt om at tælle kaffekopper, pizzabakker, og hvad de ellers finder af takeaway-emballage.

1.047 børn fra Thy og 510 fra Mors deltager i Affaldsindsamlingen i uge 15. Foto: Danmarks Naturfredningsforening

På årets Affaldsindsamling sætter Danmarks Naturfredningsforening nemlig fokus på de mange former for takeaway-affald, der desværre bliver smidt på gaden, i grøftekanten og i naturen.

Ikke alene skal det afdække problemets omfang – optællingen har samtidig et pædagogisk sigte.

– Et sugerør og et sammenkrøllet burgerpapir i grøften ser måske ikke ud af meget i forbifarten. Men det gør indtryk, når affaldsposerne pludselig er fyldt med takeaway-emballage, og man bliver opmærksom på, hvor meget der egentlig ligger derude, siger Maria Reumert Gjerding.

De voksne følger trop
Når børnene har været i marken i løbet hverdagene, følger de voksne trop i weekenden.

Lørdag d. 17. og søndag d. 18. april kulminerer Affaldsindsamlingen, når foreninger, idrætsklubber, privatpersoner m.fl. afholder lokale indsamlinger i hele landet.

Danmarks Naturfredningsforening forventer, at op mod 30.000 danskere vil samle ind henover weekenden.

FAKTA: Affaldsindsamlingen

  • Affaldsindsamlingen er Danmarks Naturfredningsforenings årlige indsamling af affald.
  • Affaldsindsamlingen har været afholdt siden 2006.
  • Årets affaldsindsamling løber af stablen i uge 15, hvor børn fra skoler og daginstitutioner samler ind i hverdagene 12.-16. april, mens de voksne følger trop i weekenden 17.-18. april.
  • Efter indsamlingen registrerer indsamlerne deres affald hos Danmarks Naturfredningsforening, der herefter laver en opgørelse over, hvor meget der er blevet fundet.
  • I 2020 blev der fundet 53.000 kilo affald – heriblandt 3.300 mundbind.
  • I år sætter indsamlingen fokus på takeaway-emballage. Derfor bliver indsamlerne bedt om at angive, hvor meget takeaway-affald de finder.
  • Merrild giver økologisk kaffe til indsamlingerne. Derudover donerer Merrild 25.000 kr. til et grønt skoleprojekt og opfordrer samtidig alle skoler til at kåre og hylde deres egen affaldshelt.
  • Bilka afholder Affaldsindsamling i alle 19 varehuse i samme uge, som Affaldsindsamlingen løber af stablen. Varehusene inviterer skolebørn og borgere til at komme ind i Bilka, hvor de kan få udleveret affaldssække, og hvor de efterfølgende kan aflevere affaldet i containere på Bilkas p-pladser.

Foto: Danmarks Naturfredningsforening

Forfatter

Related posts

Top