Outrup Vinduer & Døre fylder 50 år

Outrup Vinduer & Døre på Mors kan på søndag d.17. juni 2018 glæde sig over at have eksisteret i et halvt århundrede. Siden Outrup blev stiftet tilbage i 1968, er der sket meget, og virksomheden er gået fra at være et lille tømrerværksted på 60 kvadratmeter til en stor og moderne vindues- og dørproduktion.

Det er en stor dag for blandt andre Outrups salgschef, Jan Kampman, der er en af de medarbejdere, som har været en del af teamet i længst tid:

– Jeg begyndte hos Outrup for 20 år siden, og alene i den tidsperiode er der sket helt ufatteligt meget. Der er kommet mange flere medarbejdere til, mens produktionsudstyret er blevet af en helt anden kaliber. Outrup har i dag en imponerende vindues- og dørproduktion, og det har været en rigtig spændende udvikling at være en del af, fortæller han.

Jan Kampman. Foto: Outrup Døre og Vinduer

Et lille tømrerværksted på Mors
Outrup Vinduer & Døres historie begyndte i en offentlig telefonboks på Mors. Herfra foretog stifteren Harry Ringgaard en junidag i 1968 nemlig opkaldet om at få en fremvisning på et 60 kvadratmeter værksted i Outrup, da han havde en drøm om at blive selvstændig tømrermester. Det resulterede efterfølgende i købet af værkstedet, som blev starten på en af Danmarks største vinduesproducenter.

Værkstedet var i første omgang købt til traditionelt tømrer- og reparationsarbejde. Men efter et besøg i det lokale byggemarked kom Harry Ringgaard derfra med beskeden om, at han skulle sende en prøve på et vindue og en dør. Prøverne var tilfredsstillende, og således tog det hurtigt fart for tømrermesteren i Outrup.

Siden er der sket meget, og det lille værksted er blevet til en stor fabrik med et bredt produktsortiment inden for vinduer og døre. Gennem de 50 år har der været to direktører ved roret af virksomheden, hvor den ene er Harry Ringgaards søn, Mogens Ringgaard. I dag hedder den administrerende direktør Henrik Nyby, og han har arbejdet i vinduesbranchen i 22 år. Henrik Nyby tiltrådte stillingen hos Outrup i forbindelse med, at virksomheden blev en del af Inwido-koncernen den 1. januar 2018.

– Det er en spændende opgave, som jeg er blevet sat på. Outrup er med årene blevet en moderne og innovativ virksomhed, som hele tiden fornyer sig med nye produkter og koncepter, fortæller Henrik Nyby og fortsætter:

Henrik Nyby. Foto: Outrup Døre og Vinduer

– Fremadrettet forventer vi også, at der kommer til at ske en masse, som blandt andet tæller nye og spændende IOT-løsninger. Inwido har nemlig redskaberne til at understøtte vores vision om konstant at udvikle os, så vi hele tiden får nye produktionsteknikker, der passer til efterspørgslen i markedet. Samtidig giver vi naturligvis ikke køb på mange af de stolte håndværksmæssige traditioner, som hele vores forretning også bygger på. De bidrager nemlig til at løfte kvaliteten og det æstetiske ved vores produkter. Således vil fremtiden byde på det bedste fra begge verdener.

Jubilæet vil blive fejret lørdag d. 16. juni 2018 for Outrups ansatte og deres familier. Der vil være et brunch-arrangement, mens der i løbet af dagen vil være musik, rundvisning og hoppeborg for de mindste.

Virksomheden har i dag omkring 160 ansatte.

Forfatter

Related posts

Top