Outrup Døre & Vinduer byder efterskoleelever op til dans

For at sikre sig den nødvendige arbejdskraft i fremtiden har Outrup Døre & Vinduer netop indgået et samarbejde med Blidstrup Efterskole på Mors, der indebærer, at skolens elever på håndværkerlinjen dels får indblik i produktionen og dels mulighed for at komme i praktik i virksomheden.

– Da vores vinduesproduktion ligger i et af landets yderområder, kan vi ikke læne os tilbage og tro, at arbejdskraften kommer af sig selv. Som virksomhed bliver vi nødt til at gøre os attraktive og tage aktiv del i ansvaret, så vi sikrer os, at der også om fem eller ti år er dygtige håndværkere på Mors og omegn, fortæller Outrups direktør, Henrik Nyby, og fortsætter:

– På et tidspunkt kommer vi nemlig til at stå over for et generationsskifte i virksomheden, hvor flere af de medarbejdere, der har været hos os i mange år, går på pension. Det efterlader et hul, som vi gerne skal kunne udfylde igen, når den tid kommer.

Derfor har Outrup taget kontakt til Blidstrup Efterskole. Her har skolen nemlig en håndværkerlinje, som har til formål at ruste eleverne til en eventuel fremtid inden for håndværkerfagene, og ifølge Henrik Nyby er det netop unge på en linje som denne, man som vinduesproducent bliver nødt til at gøre sig attraktiv over for:

Henrik Nyby. Foto: Outrup Døre og Vinduer

– Da jeg hørte om håndværkerlinjen første gang, var min tanke, at vi måtte kunne gøre noget for hinanden. Dels kan efterskoleeleverne på håndværkerlinjen med fordel få indsigt og praktikplads i vores virksomhed, og dels kan vi gøre en indsats for at bevare og måske styrke den interesse, som eleverne allerede har vist for faget – blandt andet ved at synliggøre de spændende jobmuligheder i branchen, lyder det fra Henrik Nyby.

Det er resulteret i et samarbejde, hvor efterskolens i alt 27 elever på linjen netop har været på besøg hos virksomheden for at få indblik i produktionen, faget og de arbejdsmuligheder, der hører til faget.

Derudover får eleverne mulighed for at komme i praktik i virksomheden i uge 17, hvor de kan snuse til de to uddannelser, som virksomheden har i produktionen. Det gælder henholdsvis produktionsassistentuddannelsen og maskinsnedkeruddannelser, hvor man ved begge veksler mellem et praktikforløb og et skoleforløb:

– Samarbejdet med Outrup Døre & Vinduer betyder på flere måder rigtig meget for os. For det første er det en stor hjælp, at eleverne kan få et billede af jobmulighederne i praksis og endda komme ud og prøve kræfter med håndværkerfagene på en vinduesfabrik. Samtidig ser vi det også som en blåstempling af det arbejde, vi laver på skolen, da kontakten fra Outrup er et udtryk for, at virksomheden ser eleverne som potentielle nye medarbejdere i fremtiden, og det er vi selvfølgelig rigtig glade for, fortæller Blidstrup Efterskoles forstander, Karsten Madsen.

Foruden samarbejdet med Blidstrup Efterskole har vinduesproducenten også etableret et samarbejde med Morsø Handelsgymnasium. Det skal blandt andet bidrage til, at også unge med en længerevarende uddannelse får lyst til at vende tilbage og søge job hos virksomheden.

Forfatter

Related posts

Top