Orienteringsmøde på Morsø Gymnasium

Det er tiden, hvor 9. og 10.klasseelever skal beslutte hvilken ungdomsuddannelse de skal vælge. Der er mange muligheder, men det er vigtigt at vælge rigtigt første gang. Det er én af grundene til at Morsø Gymnasium holder orienteringsmøde for kommende elever og deres forældre.

– Vi har studieretninger som dækker alle områder, – fra naturvidenskab og sprog over samfundsvidenskab til kunstneriske studieretninger. Uanset hvilken videre uddannelse man ønsker, kan vi tilbyde en studieretning som giver direkte adgang til ethvert studium, skriver gymnasiet i en pressemeddelelse.

Studieretninger reduceres
Folketinget har vedtaget en gymnasiereform som træder i kraft fra august 2017. Reformen betyder, at antallet af studieretninger reduceres, men til gengæld har enkelte gymnasier fået dispensation til at styrke helt specielle studieretninger. Som det eneste gymnasium i landet kan Morsø Gymnasium udbyde en studieretning med faget dramatik på A-niveau – i kombination med engelsk.

Det er en styrkelse af dramatikfaget at faget nu kan udbydes på A-niveau, og at faget dermed kommer til at indgå i en studieretning.

Ny teaterlinje
I foråret 2017 starter Limfjordsteatret byggeri af et nyt teater i tilknytning til gymnasiet. Dramatikfaget får nyt faglokale i Limfjordsteatrets bygning, og dermed vil eleverne være i daglig, tæt kontakt med det professionelle teatermiljø.
– Vi forventer at Teaterlinjen vil tiltrække en del elever uden for vores lokalområde, og dette er naturligvis til fordel for hele gymnasiet – men også for lokalsamfundet, fortæller Kurt Sonne Thomsen fra Morsø Gymnaisum.

Orienteringsmøde i to afdelinger
Orienteringsmødet falder i to afdelinger. Første del foregår i teatersalen, og her vil der være fokus på de mere generelle forhold i gymnasieuddannelsen, STX, samt de aktiviteter som ligger ud over studieretninger og fag. Der vil også være en lille forsmag på musikken til gymnasiets kommende musical, Melodien der blev væk, og der er også et oplæg fra en tidligere elev, læge Paul Erik Landegent Peterslund. Han blev student i 2005 og arbejder nu som læge ved Odense Universitetshospital. I gymnasietiden var Paul Erik Peterslund aktiv i forskellige elevorganisationer, og hans oplæg vil dels være beretninger fra den mere uofficielle del af hans gymnasietid, dels vil han fortælle om sine overvejelser vedrørende studievalg og karriere forud for medicinstudiet.

Paul Erik Peterslund er tidligere elev på Morsø Gymnaisum. Nu arbejder han som læge ved Odense Universitetshospital.

Paul Erik Peterslund er tidligere elev på Morsø Gymnaisum. Nu arbejder han som læge ved Odense Universitetshospital.

Anden afdeling af mødet foregår i gymnasiets kantine. Her vil studievejledere og elever være til rådighed
For en personlig rådgivning om valg af studieretning, og man vil også kunne få information om Sportscollege, kollegium og elevsociale aktiviteter på gymnasiet.

Oreinteringsmødet finder sted på mandag d. 16. januar kl. 19.30.

Forfatter

Related posts

Top