Optimisme hos De Konservative i Thy

2016 var et godt år for De Konservative i Thy. Foreningens arrangementer har været velbesøgte og nu stilles der skarpt på det kommende valg i kommuner og regioner.

Og de posive vinde skyldes ikke mindst, at man har haft et godt samarbejde i bestyrelsen, lød det fra formand og spidskandidat Torben Overgaard.

Han glædede sig over opbakningen i det årlige grundlovsmøde på Ashøj, hvor årets hovedtaler slagteridirektør Ove Thejs fra Tican trak cirka 50 personer til mødet, der også bød på landspolitiske betragtninger fra Torben Overgaard selv i egenskab af Folketingskandidat. Der bliver Grundlovsmøde igen i år på Ashøj.

Landspolitik har fyldt meget
Ellers har landspolitik fyldt meget – også lokalt.

– først på året havde vi Eva Kjær Hansen sagen, hvor vi må sige, at Det Konservative Folkeparti kom i centrum. Sagen der tog sit udgangspunkt i landbrugspakken, blev til en personlig sag om, hvorvidt Eva Kjær Hansen havde fremlagt de rigtige tal for folketinget og kredsen omkring landbrugspakken. Har valgte partiet at stå fast på vores mening om, at vi ikke var blevet præsenteret for de korrekte tal, hvilket i sidste ende endte med at koste Eva Kjær Hansen sin ministerpost. Efterfølgende har det jo også vist sig, at folketingsgruppen havde ret i deres påstande, lød det fra Torben Overgaard.

Han glæder sig over, at personsagen ikke ud over partiets opbakning til selve landbrugspakken, og som har været et helt nødvendigt boost til landbruget.

– Det er ikke nogen hemmelighed, at sagen mod en, i landbruget, populær minister kostede vores lokalforening en del medlemmer. Faktisk har vi i den forgangene år mistet ca. 25% af medlemmerne i Thisted Kredsen – langt den største del i forbindelse med ”gylle-gate”, sagde Torben Overgaard.

 

Folketinget.2.SAL.ROED GANG .Fotograf_Thorkild Jensen

 

Ny i regering
En anden stor landspolitisk ting, der har fyldt i 2016, er partiets indtræden i regeringen.

– Vi var nogle, der var skeptiske omkring valget om, at indgå i regering med to, noget større, liberale partier. Men indtil videre må vi sige, at vi har formået at afsætte et stort aftryk på regeringsgrundlaget og endte med at få tre ministerposter, der falder godt i tråd med vores konservative politik. Mai Marcado som børne- og socialminister, Brian Mikkelsen som Erhvervsminister og ikke mindst vores partiformand Søren Pape som juristminister. Især sidstnævnte har virkelig formået at sætte et hurtigt og tydeligt aftryk med forslag om hurtigere udvisning af udenlandske kriminelle, strengere straffe for vold og chikane mod offentlige ansatte og ikke mindst, at det nu skal være slut med rockerborge i byerne. Så indtil nu er os, der var lidt skeptiske blevet gjort til skamme og vi oplever for første gang i lange tider også medvind i meningsmålingerne. Lad os håbe at denne tendens fortsætter, om ikke andet så i første omgang frem imod årets kommunalvalg, sagde Torben Overgaard.

Netop kommunal- og regionsrådsvalget til november bliver bestyrelsens største arbejdsopgave i indeværende år, hvor målet er minimum at bibeholde de to pladser, man har nu men gerne en tredie plads også.

– det vil kræve at mange medlemmer af lokalforeningen bakker op, og på den ene eller anden måde bidrager frem imod valget. Jeg er sikker på, at den kommende bestyrelse vil kontakte medlemmerne i håb om at få mange til at bidrage. Arbejdet starter for alvor efter i aften, hvor vi vælger yderligere kandidater til den konservative liste, udover undertegnede, der blev valgt som spidskandidat i september, sagde Torben Overgaard.

 

Foto : De Konservative

Foto : De Konservative

 

Pape besøg var populært
I forbindelse med opstillingsmødet i september var partiformand Søren Pape Poulsen på besøg og det trak folk af huse.

– vi må sige, at vi har en formand, der virkelig formår at leve sig ind i de ting han deltager i og det var en fornøjelse at være en del af denne eftermiddag, lød de rosende ord fra Torben Overgaard.

Besøget sluttede med opstillingsmødet, hvor han selv blev valgt dels som spidskandidat til kommunevalget og dels til Folketingskandidat.

– jeg er personlig virkelig glad og stolt af de to valg og går ydmyg, men med stor gåpåmod, frem imod begge opgaver, sagde Torben Overgaard og roste de to nuværende medlemmer af kommunalbestyrelsen.

– der er ingen tvivl om at vores to kommunalbestyrelsesmedlemmer har haft nok at se til. Der skal herfra lyde en stor tak for arbejdet igen i år til både Poul (Hvass Hansen) og Kris (Yde), sagde Torben Overgaard.

Ny formand valgt
Torben Overgaard afgik som formand for at koncentrere sig om sit spidskandidatur samt Folketingskandidatur.

Den nye bestyrelse ser således ud:

Nyvalgt:
Formand Alex Klein fra Thisted
Næstformand Mads Steensgaard fra Hurup  efter kampvalg.
Bestyrelsesmedlem: Poul Hvass Hansen fra Skyum (Rasmus Thing fra Hurup blev valgt til menig bestyrelsesmedlem efter hans periode som næstformand i 2016).

Genvalg: Allan Holm Hansen fra Hurup, Jens Chr. Dissing fra Heltborg og Bent Ringgaard fra Hanstholm.

 

Forfatter

Related posts

Top