Oplevelses- og søsportscenter: Større ambitioner er på dagsordenen

Drømmene for det nye oplevelses- og søsportscenter på Mors er ikke blevet mindre efter en stor workshop tidligere på året. Tværtimod.

Derfor skal kommunalbestyrelsen i Morsø Kommune på tirsdag tage stilling til, om der skal skrues op for ambitionerne for stedet. Godkendes punktet har Mors udsigten til at få et markant oplevelsesmæssigt fyrtårn og et unikt samlingssted, som udover at glæde lokale også vil kunne tiltrække tusindvis af gæster.

Selvom de øgede ambitioner for det nye oplevelses- og søsportscenter kan forhøje budgetrammen til 90 millioner kroner, vil det ikke betyde, at pengene skal findes hos Morsø Kommune.

Til gengæld vil projektet blive mere interessant at støtte for fonde.

Formand for styregruppen bag det nye center, Ellen Philipsen Dahl, understreger, at de øgede udgifter ikke skal dækkes af Morsø Kommune, og at det kan betale sig at tænke stort.

– Vi har arbejdet videre med planerne ud fra de input, vi har fået, og vi har nu hævet barren endnu højere for at gøre stedet mere unikt og interessant for fonde at støtte. Vi mener, at det er et klogt træk, for en stor del af dette projekt skal medfinansieres af fonde, fortæller hun og forsætter:

– Lad os gøre det ordentligt og sammen styrke fortællingen om Limfjorden. Det bliver et fyrtårn, som vi kan få stor glæde af lokalt fremover. Forhåbentligt bliver det også et sted, som folk vil køre langt for at opleve, og som vi kan være stolte af at vise frem til gæster, siger Ellen Philipsen Dahl.

Ambitioner er vokset med 50 %
Kommunalbestyrelsen godkendte i november 2021 en økonomisk ramme på cirka 60 millioner kroner til projektet. Norrøn Arkitekter blev siden udpeget til at arbejde videre med planerne. Ud fra brugerønsker, prisudvikling og lignende projekter har arkitektfirmaet udregnet, at en realistisk ramme for budgettet og de øgede ambitioner bliver 90 millioner kroner.

Selvom rammerne stiger, så ændres der ikke ved udgifter for Morsø Kommune. Der vil fortsat være en egenfinansiering på 11 mio.kr. Derudover er der afsat penge i finansloven på 10 mio. kr. Så det beløb som eventuelt skal findes hos fonde vil være på ca. 70 millioner kr.

Udgangspunktet for centeret er 1500 kvadratmeter oplevelsesfaciliteter og cirka 600 kvadratmeter til søsport – foruden et fælles udeareal på 11.200 kvadratmeter.

Der skal desuden tages stilling til om oplevelses- og søsportscentret skal hedde OPHAV, som sammenfatter historien, indholdet, oplevelsen og oprindelsen.

Forfatter

Related posts

Top