Opfordring fra Erhvervsministeren: Forbered din ansøgning nu

Onsdag den 8. april forventer Erhvervsstyrelsen at åbne for virksomheders ansøgninger om kompensation for faste omkostninger på virksomhedsguiden.dk.

Derfor opfordrer erhvervsminister Simon Kollerup de danske virksomheder til at begynde at forberede ansøgningerne allerede nu.

For at en virksomhed kan søge kompensation for sine faste omkostninger er det nemlig et krav, at en revisor påtegner en opgørelse over faste omkostninger, der skal indsendes digitalt til Erhvervsstyrelsen.

Virksomheder, der ønsker at benytte ordningen, bør derfor begynde at forberede deres ansøgninger allerede i dag, så pengene så hurtigt som muligt kan komme ud i virksomhederne at arbejde, lyder altså opfordringen fra regeringen.

Tro og love
– Det er vigtigt, at virksomhederne tager fat i en revisor og går i gang med at forberede deres ansøgninger allerede nu, hvis vi skal kunne få kompensationen for de faste omkostninger hurtigt ud til dem, når vi åbner for ansøgningerne i næste uge, siger Simon Kollerup.

For at få adgang til ordningen skal virksomheden opleve en nedgang i omsætning på mindst 40 procent som følge af COVID-19-pandemien og/eller de tiltag, der gennemføres for at begrænse spredningen i Danmark.

Det skal virksomheden skal selv erklære på tro og love. Afhængigt af nedgang i omsætning vil virksomheden herefter kunne få kompensation for op til 80 procent af de faste omkostninger.

Revisorbistand
For mange virksomheder vil det være en stor udskrivning at hyre en revisor – særligt i en tid med svindende eller slet ingen indtægter. Derfor kan virksomhederne få godtgørelse på op til 80 procent af udgiften til revisorbistand og maksimalt 16.000 kr., hvis ansøgningen udløser kompensation.

Forfatter

Related posts

Top