Omstridt tidligere psykiater fra Mors sigtet i dødssag

Midt- og Vestjyllands Politi har tidligere på året sigtet en nu tidligere psykiater for i et tilfælde at have efterladt patienten Jan Eggertsen i en hjælpeløs tilstand i en campingvogn på psykiaterens ejendom i maj 2012.

Senere blev patienten ifølge DR fundet død i campingvognen.

Jan Eggertsen er en ud af 65 af psykiaterens patienter, der i dag er døde. Hans sag er den eneste, den tidligere psykiater er sigtet i, og psykiateren er hverken tiltalt eller dømt i de andre sager.

Lang og indviklet sag
Sagen er både i langstrakt og langt fra lige til.

Den viser, at den hjerneskadede psykiater fra Vestjylland i årevis har kunnet praktisere, før Sundhedsstyrelsen stoppede ham i 2013. Gennem årene var han involveret i dødsfald og alvorlige fejlbehandlinger, viser DR Nyheders afdækning.

Sundhedsstyrelsen vildledte Folketinget i sagen, der førte til, at Sundhedsstyrelsens direktør blev fyret, og at flere tusind tilsynssager skal kulegraves.

Kræver undersøgelse af 64 andre dødsfald
Jan Eggertsen er en ud af 65 af psykiaterens patienter, der i dag er døde.

Derfor kræver foreningen Bedre Psykiatri nu, at myndighederne undersøger andre patienters død.

Men er ikke sådan lige til at gøre. For Kammeradvokaten har i en redegørelse til Sundhedsministeriet slået fast, at man af juridiske årsager ikke kan undersøge dødsfaldene.

I Bedre Psykiatri mener man, at sagen er så alvorlig, at hver en sten bør vendes.

Og det er Sundhedsminister Sophie Løhde og et flertal i Folketinget også klar til at lovgive omkring. Bare fremadrettet.

Det betyder, at skal de øvrige 64 patienters dødsfald undersøges, bliver det en politiopgave, der vil kræve helt konrekte holdbare mistanker og beviser før, at man overhovedet kan starte en efterforskning op.

Det er endnu uklart, hvornår sagen kommer for retten.

Den hjerneskadede psykiater bor i dag på Mors, hvor tilbyder forskellige ydelser via hjemmesiden pretam.dk

Forfatter

Related posts

Top