Ombygningen af KreativitetsHuset i Lildstrand kan endelig sættes i gang

“Byggeriet har været i udbud og vi er meget tilfredse med, at Granly A/S har vundet totalentreprisen, som er opdelt i 2 faser, hhv. beboelsesdelen og værksteds/kursusdelen”, siger formanden for KreativitetsHuset i Lildstrand Hanne Marie Kværndrup og oplyser, at byggeriet er fuldt finansieret.

Foreningen har været nødt til at finde besparelser for at modvirke de voldsomme prisstigninger på byggeriet, som Coronatiden har medført. Vi har forhandlet og opnået forståelse med vores hovedsponsorer, om at opdele ombygnings- og renoveringsprojektet i flere faser.

”Det har været meget afgørende for os at kunne gennemføre projektet, således at bygningerne vil fremstå fuldt funktionsdygtig fra dag et”, siger hun.

Jagten er nu gået ind på at skaffe midler til køb af inventar og udstyr til fællesrum, værelser samt kunstnerbolig. Endvidere søger Foreningen penge til værksteds- og kursusfaciliteter.

Besparelserne betyder, at det store værkstedsrum gøres fuldt funktionsdygtig, mens arbejdet med at ophugge og isolere betongulvet, opsætte indvendige isolerede vægge samt åbne rummet til kip med indvendig isolering udsættes, indtil der er skaffet yderligere fondsmidler. Endvidere vil hele malerentreprisen blive udført af frivillige.

“Frivillige har allerede har meldt sig til arbejdet, men der er altid er brug for flere hænder.
KreativitetsHusets ide og koncept er netop baseret på stor frivillighed. Ildsjælene blandt de mange Folkeaktionærer har været helt afgørende for, at projektet nu realiseres herunder arkitektarbejde, myndighedsgodkendelse, og byggestyring. Hegn er sat op, ejendommen er klargjort til håndværkerne og frivillige udvikler nu det kreative koncept og andre vil varetage driften af KreativitetsHuset”, slutter Hanne Marie Kværndrup.

Forfatter
Top