Officiel indvielse af Højbro

Renoveringen af Højbro i Nykøbing er gået over al forventning.Nu inviteres der til officiel indvielse – ca. 2 to måneder før deadline.

Højbro er oprindeligt fra 1924 og har de senere par år været lukket for trafik, da standen har været for dårlig. Siden 1. maj har processen været i gang med at renovere Højbro, så de bløde trafikanter igen har en sikker vej over Næssundvej. Arbejdet var i første omgang estimeret til at vare til slutningen af august, men en god proces har gjort det muligt at være færdig før tid.

Pressefoto

– Vi er meget glade for resultatet. Højbro præsenterer sig flot, og giver besøgende en meget imødekommende indgang til Nykøbing, som vi kan være stolte af. Derudover er jeg også meget glad for at vi kan indvie broen tidligere end forventet, så cyklister og fodgængere igen er sikret, når de skal over Næssundvej, fortæller Meiner Nørgaard, formand for Udvalget for Teknik og Miljø i Morsø Kommune.

Morsø Kommune har udført projektledelsen, mens Sweco A/S projekteret og ført fagtilsyn. Arkil A/S har udført selve renoveringen af broen, mens det er kommunens egen gartnerafdeling, som har lavet blomsterbedene ligesom kommunens landskabsarkitekter også været inde over arbejdet.

Broen oplyses
I forbindelse med renoveringen er der også etableret underbelysning af broen, så den om aftenen står klart og kan være med at fremhæve formen. Derudover vil der ved særlige lejligheder være muligt at skabe lyseffekter, så lyset får en anden farve eller der kommer glidende overgange på tværs af broen. Farverne tager udgangspunkt i kommunens designguide. Der arbejdes med 5 lysscenarier som er: Orange, rød, grøn, blå og hvid.

Pressefoto

Selve lyset vil først være klar efter uge 26. Derudover er det muligt, at flage ved festlige lejligheder, da der er gjort plads til fire flagstænger på broen.

Til den officielle indvielse vil Meiner Nørgaard klippe snoren og sige et par ord.

Indvielsen finder sted  onsdag d. 20. juni kl. 11:30

Pressefoto

Forfatter

Related posts

Top