Østers- og Muslingepremiere bød på flere DM-titler

Weekendens Østers- og Muslingepremiere i Nykøbing blev igen en kæmpesucces.

Det var 11. gang, at smagsentusiaster fra hele landet mødtes i Nykøbing for at fejre skaldyrene, når sæsonen for østers og muslingefiskeriet åbner.

I løbet af weekenden blev fire officielle Danmarksmesterskaber afviklet.

For anden gang i træk vandt Kristoffer Ringsing fra B-spis i Næstved sammen med sit kokketeam DM i østergastronomi.

Kristoffer RIngsing vandt Danmarksmesterskaberne i Østersgastronomi for anden gang i træk. Foto: Jesper Rais.

Søren Bordye fra Restaurant Klassisk 65 i Aarhus kan kalde sig for Danmarksmester i Champagnesabling.

I forhold til DM i østersåbning er der ingen hverken over eller ved siden af Jesper Knudsen, der for 9. år i træk vandt mesterskabet.

Han havde både flotteste præsentation og hurtigste tid på 2 minutter og 27 sekunder efter at have åbnet de 30 østers.

Jesper Knudsen skal med DM-titlen repræsentere Danmark ved de kommende verdensmesterskaber i Irland.

Danmarksmesteren i juniorkonkurrencen for østersåbning blev Meklas Majland fra Restaurant Værftet i Struer, som fik en samlet tid på 2 minutter og 42 sekunder efter at have åbnet 15 østers.

Det er anden gang at junior-mesterskabet afvikles for at sikre en naturlig fødekæde op til seniorrækken. Årets deltagere viste høj kvalitet og hurtige hænder, hvilket lover godt for fremtiden vurderer dommerpanelet.

Foto: Jesper Rais

Forfatter

Related posts

Top