Østers- & Muslingepremieren blev kæmpesucces

De kan næsten ikke få armene ned i Morsø Kommune og hos folkene bag årets Østers- & Muslingepremiere. For aldrig nogensinde har der været så mange til arrangementet.

Og de var med fra tidlig morgen kl. 10.00, hvor 60 personer deltog i Champagnebrunchen fra Sallingsund Færgekro. En brunch der blev indtaget med stor lyst under de indledende runder i DM i Champagnesabling og Østersåbning.

Flere deltagere og større spænding
I 2016 kæmpede 16 deltagere om mesterskaberne og i år var der 19 deltagere. Om formiddagen var de igennem flere indledende runder, før man fandt finalisterne, som i champagnesabling bestod af Johan Brodersen, Martin Madsen, Nick Anker Schøler Laursen og Thomas Dingmjauw. I østersåbning bestod finalen af Jesper Knudsen, Nick Anker Schøler Laursen, Henrik Axelsen og Thomas Pedersen.

Årets finaler blev tætte, men der var især spænding i østersåbningen, hvor dommerne blandt andet var helt nede og vurdere de enkelte østers tilstand før en kneben sejr kunne gå til den rutinerede og mangedobbelte mester Jesper Knudsen. Han fik i årets finale tæt kamp til stregen af Henrik Axelsen, som med tiden 2:58 var hurtigste mand til at åbne sine 30 limfjordsøsters. Jesper Knudsen hev dog sejren hjem ved blandt andet at vinde i kategorien bedste præsentation.

Johan Brodersen fra Mors, var på hjemmebane i Nykøbing, hvor han også sidste år vandt mesterskabet. Med blandt andet bedste tid i finalen på 4:48 over de to heat lykkedes det Johan at genvinde mesterskabet. Han var skarpt forfulgt af Martin Madsen, som vandt i kategorien for bedste stil.

Ved at blive en tradition
Det var andet år træk at Nykøbing Mors var værtsby for dammarksmesterskaberne – og ifølge borgmester Hans Ejner Bertelsen er det ved, at blive en tradition:

– Jeg er stolt af, at vi har været med til at skabe et så vellykket arrangement. Der var masser af show for publikum og alt sammen blev professionelt afviklet. Vi er jo Danmarks Skaldyrshovedstad her i Nykøbing Mors, og derfor er det også helt naturligt, at vi bakker op om danmarksmesterskaberne.

Og præsidenten for Kokkeforeningen Danmark, Uffe Nielsen, udtrykte også stor tilfredshed med samarbejdet.

– vi skal snart lave en ny aftale og måske jeg burde gøre det i år, når det nu er valgår. Og lave en aftale for de næste 5-10-20 år, jokkede Uffe Nielsen mens klapsalverne bragede løs i det fyldte telt.

Østers- & Muslingepremieren fyldte teltet
Selve mesterskaberne blev afviklet samtidig med en anden tradition på Limfjordsøen, som er Østers- & Muslingepremieren, der med sit 8. år er blevet et tilløbsstykke for smagsentusiaster.

Hvert år til oktober er gourmetkokke med til at forkæle smagsløgene hos de mange skaldyrselskere, når sæsonen for østers og muslingefiskeriet åbner. I år kreerede hele syv gourmetkokke hver to retter af henholdsvis østers eller muslinger for at inspirere flere til få smag for skaldyr.

Og ingen gik sultne hjem.

Næste års arrangement forventes at blive afholdt lørdag den 13. oktober – ligeledes i Danmarks Skaldyrshovedstad.

Forfatter

Related posts

Top