Øllet flød i lind strøm til “Øllets Dag” på Thisted Bryghus

“Øllets Dag” på Thisted Bryghus trak i lørdags op imod 800 deltagere og det er ny rekord.

De mange deltagere kunne dagen igennem smage over 130 forskellige typer øl fra 20 lokale danske bryghuse.

Det blev alligevel Thisted Bryghus, der løb med æren, da årets ølpris skulle uddeles af Gert Svanborg Sloth, der er formand for De Danske Ølentusiater. Men hvorfor netop Thisted Bryghus:


.
Øllets dag prisoverrækkelse

Og det var da også en stolt og glad bryghusdirektør, Aage Svenningsen, der modtog prisen – som han mener får stor betydning for bryggeriet:


.
Og en af hoved mændene bag den store succes for Thisted Bryghus er brygmester Antoni Nielsen, der sammen med Peter Clemmensen, “tryller” i deres lille øl-laboratorium. 14 nye øl er der udviklet det seneste år – hvordan i alverden kan man nå det på SÅ lille et bryggeri ?:


.
Øllets dag brygger

Det var ikke “kun” Thisted Bryghus, der var det lokale islæt på “Øllets Dag”. Også Vandet Bryglaug havde en stand, hvor man serverede en fantastisk Porseøl. Men hvad i alverden er Vandet Bryglaug for noget? Det spurgte vi Gitte Andersen fra lauget om:


.
Øllets dag Nikolaj

Og blandt de mange mikrobryggerier, der deltog var også Syndikatet, hvor brygger Jonas Jacobsen producerer øl med historier. Men hvad har historier med øl at gøre ?


.

Øllets Dag deltagere

Og tre af de personer, der tog for sig af smagsprøverne var Mikkel Christensen, Niclas Thomsen og Steffan Pedersen:


.
Torsten Schack Pedersen

Også Venstres Folketingsmedlem Torsten Schack Pedersen kiggede fordi. Han havde tidligere deltaget i Flagdagen for de danske udsendte soldater – et arrangement, der havde gjort stort indtryk og som lige skulle fordøjes på bryghuset – dog uden øl:


.

Thisted Bryghus

Navnet Porse Guld gik igen og igen hos deltagerne og den er uden tvivl en stor favorit blandt ølelskerne. Men ingen Porse Guld uden plukkerne i Porseklubben:


.

Og da festen var forbi, var det en glad lokalformand for Danske Ølentusiater, der kunne slappe af med en kold. Knud Ølgaard var en glad mand og ser allerede frem til næste års festival:

Forfatter

Related posts

Top