Økonomiske udfordringer hos Tican trods flere slagtninger

Slagteriet Tican Fresh Meat A/S har i regnskabsåret 2021 haft en omsætning på 8,3 mia. kr.

Sammenlignet med året før, svarer det til et fald i omsætningen på 602 mio. kr. Årets resultat blev et minus på 250,3 mio. kr. Til gengæld blev der slagtet 3,9 millioner grise, hvilket var 135.000 flere end i 2020.

Verdensmarkedet var sidste år stærkt påvirket af effekterne af corona pandemien, lockdowns i store dele af verden og de deraf følgende udfordringer i forsyningskæderne, skriver slagteriet i en pressemeddelelse.

– Regnskabsåret 2021 var et svært år for hele industrien og heller ikke tilfredsstillende for Tican. Men sammenlignet med resten af industrien, har vi styret virksomheden konkurrencedygtigt gennem krisen. Vi fortsatte med at investere i vores infrastruktur, og vi har sat generationsskiftet i gang i ledelsen, siger Niels Jørgen Villesen.

Han forlod posten som administrerende direktør for et år siden, og overlod posten til Sebastian Laursen.

Fra 1. August 2022 vil Steen Sønnichsen bidrage med den videre udvikling af Tican. Fra samme dato bliver han ansvarlig for de internationale aktiviteter uden for Tyskland hos Tönnies International, der ejer Tican, og vil således også blive medlem af Tican’s bestyrelse.

Vigtige investeringer
På trods af de økonomiske udfordringer, har Tican foretaget vigtige investeringer igen i 2021, specielt på slagteriet i Brørup.

Nye robotter i både slagteriet og pakkeriet for øget automatisering er implementeret, og giver dermed en forbedring
af processer og arbejdsmiljøet for vores medarbejdere. Køle- og fryse kapaciteten blev yderligere udvidet med nyt køleanlæg og i andet halvår af 2021 startede byggeriet af en ny fryser med en kapacitet på 300 tons kød per dag.

Endvidere har Tican også øget det langvarige samarbejde med Moesgaard Meat, og sikret samarbejdet for begge parter med overtagelse af aktiemajoriteten.

Fokus på forædling
Ud over slagtning vil Tican i fremtiden fokusere endnu mere på forædling af produkterne og udbygge ekspertisen på området for bæredygtighed.

– Det er vigtigt, at yderligere investeringer styrker netop disse områder i virksomheden. Det gør os i stand til at imødekomme de skiftende markedskrav, som fordrer endnu mere kvalitet og leveringssikkerhed. Det er også vigtigt, at vi fortsat sikrer vores råvarer gennem et godt og tillidsfuldt samarbejde med vores landmænd som partnere, forklarer den nye administrerende direktør Sebastian Laursen.

Den nye ledelse i Tican vil fortsætte de igangværende samtaler med landmændene angående sidste års restbetaling.

Forfatter
Tags

Related posts

Top