Økonomisk gulerod ved valg af erhvervsuddannelse

Pr. 1. august trådte en ny lov i kraft, som med et stærkt økonomisk incitament skal motivere ufaglærte dagpengemodtagere over 30 år til at tage en erhvervsuddannelse. Og fra EUC Nordvest lyder meldingen, at der fortsat er ledige pladser at få – både for de ledige over 30 år, men bestemt også for yngre ledige, som gerne vil i gang med en erhvervsuddannelse.

Med den nye lov er det muligt for ledige ufaglærte over 30 år at tage en erhvervsuddannelse til 110% af dagpengesatsen. Det kræver dog, at man vælger én af de uddannelser, hvor der er mangel på arbejdskraft, men her er der også rigeligt at vælge imellem, idet hele 33 erhvervsuddannelser er omfattet af ordningen. Blandt disse er en række uddannelser inden for Business-området, og uddannelseschef Anne Mose fra EUD/EUX Business på EUC Nordvest er mere end klar til at tage imod nye elever.

– Man skal ikke lade sig afskrække af, at studiestarten er angivet til 10. august. Man kan godt nå at komme med på holdet, hvis man går med overvejelser om en Business-uddannelse inden for kontor, handel eller detail. Men man skal selvfølgelig ikke trække den meget længere. Inden for én til to uger vil løbet være kørt for denne omgang, så jeg vil da kraftigt opfordre folk til, at man får tilmeldt sig nu, hvis man vil undgå at skulle vente helt til januar, hvor vi igen starter nye hold op på GF2, lyder det fra Anne Mose.

Netop Business-uddannelserne hører blandt dem, hvor virksomhedernes efterspørgsel på elever er særlig stor i øjeblikket.

Foto: EUC Nordvest

Forfatter

Related posts

Top