Obama i Danmark: EUC Nordvest-elever fik sig én på opleveren

Fem elever fra EUC Nordvest var at finde blandt publikum, da Barack Obama gæstede Musikkens Hus i Aalborg i weekenden. Én af dem var Margaretha Preusler, og hun fortæller, at det var en særdeles veloplagt tidligere præsident, der indtog scenen og leverede et både inspirerende og tankevækkende indlæg.

For Margaretha Preusler, der læser EUX Business på EUC Nordvest, var arrangementet ’A Conversation with President Barack Obama’ en kæmpeoplevelse fra start til slut. Hun og en af sine klassekammerater var så heldige at få nogle af de bedste pladser, idet de – i modsætning til hovedparten af de øvrige studerende – fik plads på balkonen, hvor fra de kunne kigge direkte ned på præsidenten.

– Vi blev budt velkommen med en velkomstdrink efterfulgt af et spændende indlæg, hvor vi både hørte noget om det ansvar og de arbejdsopgaver, en præsident har, og hvor vi hørte lidt om de tidligere præsidenter. Det var virkelig interessant og en god optakt til det, det hele handlede om. Og så var det ellers en totalt wauw-oplevelse, da Obama kom på scenen. Han var meget autentisk, positiv og humoristisk, og man fik helt klart følelsen af, at han havde glædet sig til det her. Han var virkelig sympatisk, og selvom det var alvorlige emner, der blev drøftet, var der også plads til masser af grin undervejs, fortæller Margaretha Preusler.

Fake News og store drømme
Emnemæssigt kom Obama vidt omkring, men især hans holdninger til lederskab, internationale samarbejder, fake news og dét at tænke stort, var noget, der gjorde indtryk på Margaretha.

– Obama lagde bl.a. stor vægt på at fortælle, hvor vigtigt det er, at man har en kritisk tilgang til nyhederne. Hvem er afsenderen, hvem er den reelle modtager, og er det overhovedet troværdigt? På EUX arbejder vi også meget med kildekritik i de enkelte fag, som fx i samfundsfag, hvor vi lærer om, hvordan vi identificerer og vurderer de enkelte nyhedskilder, så vi kan afdække, om det er ægte eller fake news. Obamas input til det emne har helt klart motiveret mig til at blive endnu bedre til den disciplin. Det blev pludselig meget tydeligt, hvad man skal bruge det til – ikke bare i skolesammenhænge, men også privat, når man ser nyheder, lyder det fra Margaretha Preusler.

Der var generelt masser af input, der gav stof til eftertanke. Eksempelvis Obamas tanker om, at voksne generelt skal være bedre til at give slip på de unge mennesker og give dem mere ansvar, da det vil styrke de unges kompetencer til at kunne lede, når de kommer ud på arbejdsmarkedet. Noget, han ikke oplever, at nutidens unge er godt nok rustet til. Og så opfordrede han de mange studerende i salen til at drømme stort. Til at være åbne, have modet til at ture tage chancen og gå efter deres drøm. For som han så rigtig sagde: Hvis man ikke tør drømme stort som ung, så kommer man aldrig til det.

Margaretha Preusler med en selfie fra sin plads på balkonen før Barack Obama trådte ind på scenen. Det var ikke tilladt at tage billeder under selve arrangementet.

– Det har været en mega spændende at få et indblik i Barack Obamas tanker og erfaringer, og jeg er i dén grad blevet både inspireret og motiveret af den her oplevelse. Det var virkelig et fantastisk arrangement, slutter Margaretha Preusler.

Forfatter

Related posts

Top