Nyt tiltag fra GF Forsikring redder liv

Tænker du med hjertet, når du holder et arrangement?

Sådan lød spørgsmålet fra GF Forsikring i Skive, Thy og Mors, da de tre kontorer tidligere på året lancerede et nyt lokalt tiltag, hvor både foreninger og private omkostningsfrit kan låne en hjertestarter til deres arrangement.

– Tiltaget er blevet meget positivt modtaget, og mange er allerede begyndt at låne hjertestarterne. En af dem var arrangørerne bag Jammerbugt Harmonika Træf. Og den beslutning viste sig at være helt afgørende for, at en gæst ikke mistede livet onsdag eftermiddag.

– Vi havde selvfølgelig ikke regnet med, at vi skulle få brug for hjertestarteren, men vi er så lykkelige for, at vi fik den lånt hos GF i Thisted. Havde vi ikke haft hjertestarteren, tør jeg slet ikke tænke på hvordan dagen var endt, fortæller Michelle Søndergaard Knudsen, der er medarrangør af Jammerbugt Harmonika Træf, der finder sted i denne uge i Thy Event & Naturcenter på Bjerget nord for Frøstrup

– En af vores gæster fik et hjertestop, og vi satte hurtigt hjertestarten til og fulgte anvisningerne. Det tog 15 minutter, før ambulancen kom, og da var personen allerede ved bevidsthed igen og trak vejret selv, fortsætter Michelle Søndergaard. Hun oplyser, at den pågældende nu har det godt efter omstændighederne.

Stor ros til arrangørerne
For Lasse Rytter Leander, der er afdelingschef hos GF Skive, Thy og Mors, viser eksemplet, hvor vigtigt det er at have hjertet i tankerne, når man skal holde et arrangement:

– Jeg vil gerne rose foreningen rigtig meget for at tage ansvar og være så handlekraftige i situationen, som de har været. De har været med til at redde liv.

– Vi har sørget for, at der er kommet en ny hjertestarter op til arrangementet, nu hvor den anden fulgte med ambulancen til hospitalet. For oven på sådan en oplevelse er det vigtigt, at alle fortsat føler sig trygge.

Hos Hjerteforeningen, der samarbejder med det medlemsejede GF Forsikring om tiltaget, er de glade for at kunne bidrage til den lokale hjertesikkerhed.

– Vi er rigtig glade for at kunne bidrage til GF Skive, Thy og Mors’ potentielt livreddende tiltag med at udlåne hjertestartere til alle typer af events, siger Anne Kaltoft, der er adm. direktør i Hjerteforeningen.

– At GF Skive, Thy og Mors desuden har valgt at opsætte offentligt tilgængelige hjertestartere uden for deres kontorer i tre byer, bidrager yderligere til den lokale hjertesikkerhed, slutter Anne Kaltoft.

Alle, der skal holde et arrangement, kan låne en hjertestarter på GF-kontorerne i Thisted, Nykøbing Mors og Skive. Det er helt gratis, uanset om man har sine forsikringer i GF eller ej. Man kan læse mere om det lokale hjertetiltag på gfforsikring.dk/hjertestarter

Også på landsplan arbejder GF Forsikring aktivt med at forhindre dødsfald ved hjertestop. Det sker gennem et omfattende samarbejde mellem Røde Kors og GF Fonden, blandt andet rettet mod unge under overskriften ”Mod til at handle”.

Forfatter
Top