Nyt smedespeciale trækker udefrakommende elever til EUC Nordvest

EUC Nordvest oplever for tiden en stor interesse for det nye smedespeciale, ’smed med robotsvejsning’, som skolen – som den foreløbig eneste skole i landet – udbyder. De første elever på specialet er nu mere end halvejs gennem første hovedforløb, og de er begejstrede for det nye speciale.

Med det nye speciale imødekommer man branchens efterspørgsel på smede med særlige kompetencer inden for robotsvejsning, og der er derfor også stor interesse for specialet – både blandt elever og virksomheder.

EUC Nordvest har selv udviklet specialet i samarbejd med en række førende virksomheder fra branchen og i tæt samarbejde med Industriens Uddannelser.

Et speciale med potentiale
Peter Løth og Magnus Lund har begge valgt at skifte skole, fra EUC Nord i Frederikshavn til EUC Nordvest, netop fordi de her kan tilegne sig de efterspurgte kompetencer inden for robotsvejsning.

Peter Løth. Foto: EUC Nordvest

– Teknologi, robotter og computere er fremtiden – også i smedebranchen – så det her er virkelig et speciale med potentiale. Jeg kan mærke for hver time, at jeg lærer nyt. Jeg oplever hele tiden fremdrift, og jeg kan løbende se flere og flere muligheder med teknikken. Robotter er supereffektive, men de laver jo kun det, de får besked på, så det handler om at blive så god som mulig til at kommunikere med robotterne, så vi får mest muligt ud af dem. Det er kompetencer, som jeg er sikker på vil være i høj kurs i branchen, og har man ikke dem, så er jeg bange for, at man med tiden vil blive sat af, fortæller det fra Peter Løth, der er voksenelev hos Ørum-smeden i Taars.

Skoleskifte er intet problem
Da robotsvejsnings-specialet i øjeblikket kun udbydes på EUC Nordvest som det eneste sted i landet, vil det for manges vedkommende kræve et skoleskifte at få netop dette speciale.

– Det, at vi er partnerskole i det landsdækkende videnscenter for automation og robotteknologi, har været med til at muliggøre, at vi har kunne foretage store investeringer i nyt udstyr. Når vi så samtidig er first-movers på det her speciale, så bliver vi også interessante for elever og virksomheder uden for vores traditionelle markedsområde. Og uanset hvor i landet, man er bosat, kan man tage specialet her – også selvom man ikke har taget sine grundforløb her på skolen, fortæller specialkonsulent Bente Homann fra EUC Nordvest.

Det er en mulighed, som smedeelev Magnus Lund fra Ørum-smeden har benyttet sig af. Ligesom for Peter Løths vedkommende er det det nye speciale, der er direkte årsag til Magnus’ skoleskifte.

Magnus Lund. Foto: EUC Nordvest

– Jeg færdiggjorde mit grundforløb på skolen i Frederikshavn og skiftede så til EUC Nordvest, da jeg skulle på første hovedforløb. Og der er blevet taget rigtig godt imod os. Det hele har fungeret fint, og jeg er rigtig glad for at have skiftet, lyder det fra Magnus, som bor på EUC Nordvests skolehjem, mens han er på skoleophold.

Næste hold på det nye smedespeciale starter op d. 7. oktober, og der er stadig fem ledige pladser. Tilmelding sker via www.optagelse.dk.

Foto: EUC Nordvest

Forfatter

Related posts

Top