Nyt samarbejde skal skabe flere praktikpladser

Kvalificeret arbejdskraft er en mangelvare på de erhvervsfaglige områder. Samtidig bliver der færre unge i Thisted Kommune, ligesom i resten af landet. Derfor er der behov for, at flere unge vælger en erhvervsfaglig uddannelse.

Derfor vil Thisted Kommune nu i samarbejde med skolerne og erhvervslivet forsøge at tiltrække flere unge til erhvervsuddannelser for at sikre, at der uddannes nok kvalificeret arbejdskraft blandt de unge.

– For at styrke erhvervsudviklingen i Thisted Kommune er det nødvendigt, at der er godt udbud af erhvervsfagligt uddannet arbejdskraft. Det kræver dog, at eleverne på erhvervsuddannelserne har de nødvendige kompetencer, at de er afklaret i forhold til deres uddannelsesvalg, og at de har den rette motivation – og selvfølgelig har adgang til en praktikplads, fortæller Peter Brandt Larsen, erhvervskonsulent i Thisted Kommune og fortsætter:

– Omdrejningspunktet i dette nye samarbejde er at vi får skabt praktikpladser til de elever, der har de nødvendige faglige og personlige kompetencer.

På erhvervsuddannelserne i Thisted Kommune var der i 2014 et gennemsnitligt frafald på 17,6 procent. De unge fravælger uddannelserne dels fordi virksomhederne har for høje forventninger, og dels fordi de mangler en praktikplads. I alt manglede 68 elever en praktikplads i 2014.

Invitation til folkeskoler og lokale virksomheder
Det er vigtigt, at de unge har en interesse for erhvervsuddannelserne. Derfor inviterer Thisted Kommune alle folkeskoler og lokale virksomheder til et dialogmøde om erhvervsuddannelsernes mange muligheder. Formålet med mødet er, at der bliver udarbejdet aftaler mellem de enkelte skoler og virksomhederne.

Det skal være med til at sikre, at de unge kommer i kontakt med virksomhederne og omvendt, og de dermed skaber en gensidig relation til gavn for begge parter.

Mødet finder sted torsdag den 18. juni på Thy Uddannelsescenter i Thy kl. 15.00 -17.00.

Forfatter

Related posts

Top