Nyt medie handler om Mors – og kun Mors

Hvis alt går efter planen går et nyt netbaseret medie i luften om 14 dages tid.

KunMors, som mediet hedder, henvender sig til morsingboer, eksil-morsingboer og alle med interesse i, hvad der sker på Limfjordsøen. Men det bliver ikke gratis. KunMors kommer nemlig til at opkræve betaling for historierne, Men det bekymrer ikke David Højmark der står bag mediet:

– Morsingboer er lokalpatrioter på den rigtig gode måde. De vil gerne læse om sig selv og hinanden, og de interesserer sig for, hvad der sker lokalt, fortæller han og fortsætter:

– Samtidig har KunMors nogle fordele som netmedie. Vi har jo ikke udgifter til tryk og distribution, og indtil videre har vi heller ingen husleje, så der skal ikke lige så mange indtægter ind, før det kan bære. Men der skal indtægter ind, det er der ingen tvivl om, og tiden vil så vise, om morsingboerne og områdets annoncører ønsker KunMors så meget, at det giver mening at fortsætte på længere sigt.

David Højmark har i mere end 12 år været ansat på det nu lukkede Morsø Folkeblad hvor han især beskæftigede sig med sports-historierne. Og sport kommer da også til at fylde en del på det nye medie, fortæller han og nævner bl.a. Mors-Thy Håndbold:

En af de første historier som bringes på KunMors er et portræt af Radio Limfjord-legenden Jan K., der i mange år har kommenteret Mors-Thy Håndbold’s kampe i radioen. Privatfoto

– Dem kommer vi til at følge intenst, mens vi også prioriterer den lokale breddesport og ikke mindst de lokale fodboldbrag i serie 4 højt.

Ikke en erstatning for Morsø Folkeblad
Men KunMors er mere og andet end sport. Ambitionen er, at give de betalende læsere den lokale dækning, som de mistede, da Morsø Folkeblad lukkede som en del af en sparerunde i Nordjyske Medier. David Højmark understreger dog, at det ikke er meningen at KunMors skal være en decideret erstatning for Morsø Folkeblad:

– Morsø Folkeblad var jo mere end Mors, så man kan ikke kalde det en erstatning. Vi begrænser os til Mors og kun Mors – deraf også navnet. Desuden var redaktionen større på Morsø Folkeblad, så vi kan ikke producere i samme mængde – eller som man kan på Nordjyske Thy-Mors, som jeg håber, morsingboerne fortsat vil bakke op om.

Hård konkurrence i det lokale mediebillede
Der er i forvejen hård konkurrence når man ser på det lokale mediebillede. Det er kun få måneder siden TV Midtvest åbnede en lokalredaktion i Thisted med fokus på både Thy og Mors. Derudover dækker Nordjyske Thy-Mors fortsat øen i en fællessektion i Thisted Dagblad og så er der naturligvis vores eget LimfjordUpdate.dk. Men det bekymrer ikke David Højmark:

Morsø Folkeblad udkom for sidste gang den 31. august 2019. Men KunMors er ikke en erstatning for den nu hedengangne avis. Arkivfoto

– De forskellige medier ligner hinanden på nogle områder, men adskiller sig også fra hinanden. Vi er for eksempel de eneste, der tager abonnement for et produkt, der alene handler om Mors. Det gør vi, fordi journalistik har en værdi, og fordi det også koster penge at producere et medie som KunMors, fortæller han og tilføjer:

– Jeg tror ikke, at vi kommer til at tage kunder fra hinanden. Jeg tror, vi kommer til supplere hinanden og opdyrke interessen for det lokale.

Hvor mange abonnenter skal KunMors have før du betragter det som en succes?

– Det kan jeg ikke sige, for jeg ved ikke, hvor mange annoncører vi får. Men hvis alle 1500, der på to uger har valgt at følge os på Facebook, også vil tegne et abonnement, ser det rigtig godt ud. Men succeskriteriet er ikke, at KunMors kan finansiere en løn til mig. Det er kun et delmål.

– Succeskriteriet er, at vi med tiden kan blive flere deltids- eller fuldtidsansatte journalister og rykke ind på en redaktion i gågaden eller et andet sted på Mors, slutter David Højmark.

Foto:Privatfoto

Forfatter
Top