Nyt “Kulturmøde” på Mors

Fredag d. 15. september mødes Norge og Grønland i Musikværket i Nykøbing når Folk Club Mors præsenterer Susanne Lundeng trio, og Rasmus Lybert trio ved en sjælden dobbeltkoncert i foreningen.

Susanne Lundeng’s musik er vanskelig at sætte i bås. Det er definitivt folkemusik, men også med elementer fra klassisk musik, progresiv rock og jazz. Susanne Lundeng har bagagen i orden, med dybe rødder i den traditionelle norske folkemusik, men hendes optrædener bærer ikke præg af at være “museumsmusik” – hun bryder alle rammer, og med nye kompositioner fører hun den folkelige musik fra før verden gik af lave, ind i nutiden med sit virtuose violinspil, og sin helt unikke sangstemme – godt bakket op af Arnfinn Bergrabb på trommer, og Bjørn Andor Drage på tangenter.

Rasmus Lyberth behøver næppe en lang introduktion – i mere end en menneskealder har han fortryllet publikum med sine intense sange om Grønlands natur, befolkningens vilkår og hjemlandets udvikling. De fleste af os forstår ikke ret meget af hvad han synger, men urkraften i hans stemme lader ingen af os uberørt.

Med sig på scenen i Musikværket har Rasmus Lyberth Kristoffer Jul Reenberg på flygel, og Ayi Solomon på percussion.

Forfatter

Related posts

Top