Nyt forslag lokker tilflyttere med at få afskrevet studiegæld

Kan det lade sig gøre at lokke tilflyttere til for eksempel Thy, Mors, Struer eller Lemvig for at stifte familie, hvis det samtidig betød at man fik afskrevet dele af sin studiegæld kvit og frit?

Dét og flere forslag skal måske udgøre kimen i et nyt politisk initiativ med særlige tiltagszoner i landdistrikterne, hvis det står til Landdistrikternes Fællesråd.

Fællesrådet bakker op om Dansk Folkepartis forespørgsel til erhvervsminister Simon Kollerup (S), der fremsættes i folketingssalen fredag. Her har organisationen skelet til blandt andet Norge, som med succes har understøttet tiltrækningen af kvalificeret arbejdskraft i landdistriktskommuner.

– Der er for mange kommuner i landdistrikterne, som ikke har fået del i den vækst, som resten af landet oplever – alene fordi de er placeret i et landdistriktsområde, hvor det er sværere for både det offentlige og private virksomheder at tiltrække medarbejdere, fortæller formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, og tilføjer:

– Der er nogle helt generelle strukturer, som har skabt en ulighed og ubalance, og det kan vi med fordel sætte ind overfor.

 

Forfatter

Related posts

Top