Nykøbings skøjtebane åbner på lørdag

Fra den 1. november kan den syntetiske skøjtebane igen blive et varmt tilløbsstykke, når den åbner med ny placering ved Pakhustorvet.

Det er Café 3. Halvleg, som skal servicere for gæster på glatis frem til den 31. januar 2015 med blandt udlejning af skøjter, slibning og vedligeholdelse af banen. Morsø Kommune har lejet den syntetiske skøjtebane og hensigten er at øge aktivitets- og handelslivet i Nykøbing.

De første måneder af 2014 blev Danmarks første syntetiske skøjtebane opstillet i Nykøbing og Morsø Kommune har også valgt at leje skøjtebanen i vinterperioden fra den 1. november 2014 til 31. januar.

– Vi har fået en del positive tilbagemeldinger omkring opsætningen sidste gang, så vi gentager derfor gerne tiltaget, da vi forventer, at placeringen ved Pakhustorvet, kan skabe endnu mere aktivitet og handel i Nykøbing, fortæller Hans Ejner Bertelsen, borgmester i Morsø Kommune.

Ny forpagter og åbningstider
Morsø Kommune har indgået samarbejde med sportscaféen, Café 3. halvleg, som skal stå for den daglige drift, udlejning og vedligeholdelse af skøjtebanen. For at imødekomme handelslivet og caféens egne åbningstider er det aftalt, at skøjtebanen, som udgangspunkt har åbent i hverdagen fra kl. 16-20 og i weekenden fra 12-20.

– Det er rigtig fin mulighed, som vi har fået, og så passer skøjteaktiviteter også meget godt i forhold til vores koncept omkring visning af sport på storskærme, fortæller Line Markmøller, som er en af de to daglige bestyrere af Café 3. Halvleg.

Selve adgangen til skøjtebanen er gratis, men det er muligt for private at leje skøjter for 35 kr., mens skoler og institutioner kan leje skøjter for 20 kr. pr. par.

Unik teknologi mindsker udgifter
Morsø Kommune lejer skøjtebanen af det spanske selskab Xtraice, som er verdens førende producent og distributør af syntetisk is.

Xtraice har gjort en stor indsats i at forske i morfologien af skøjteløb og hockeybevægelser og tilpasset deres isproduktsformel til at reagere på stort set samme måde som konventionel is gør. Den særlige teknologi betyder, at der ingen udgifter til nedkøling, hvilket ofte er en af de største økonomiske udfordringer ved drift af skøjtebaner.

Skøjtebanen er 20×13 m og er modulopbygget, så den kan udvides på sigt. Morsø Kommune har desuden forkøbsret til skøjtebanen og lejepriserne vil fratækkes prisen ved et eventuelt køb.

Forfatter

Related posts

Top