Nykøbings nyeste børnetøjsforretning krydser fingre

Det er bestemt ikke gået så nemt, som Jane Andersen havde håbet efter hun den 1. september sidste år slog dørene op til AJA Kidz, som sælger tøj til børn og unge op til 16 år, i Nykøbing.

For midt i glædesrusen over at have åbnet Nykøbings nye børnetøjsforretning i den ene ende af gågade, ramte konsekvenserne af corona-pandemien den nyåbnede forretning med lynets hast:

– På daværende tidspunkt var der jo ikke udsigt til, at der skulle være de store udfordringer med corona. Det var sommer og alt så fint ud, fortæller Jane Andersen.

– Opstarten var super, vi havde, og har stadig, en kæmpe opbakning, fortæller hun.

AJA Kidz, der udover Jane Andersen selv har tre ansatte, åbnede et halvt års tid efter byens anden børnetøjsforretning brændte. Derved opstod der en stor efterspørgsel, og den chance greb Jane Andersen. Hun husker, at mange glædede sig over, at de igen kunne købe tøj til de mindste i en fysisk butik, hvor det at røre og prøve tøjet er en selvfølge inden man køber.

– Mange kom endda ind og ville bare gerne se butikken samt ønske os held og lykke. Folk var nysgerrige på hvad der nu skete. Og der er kommet godt gang i denne ende af gågaden. Det er så dejligt, fortæller Jane Andersen.

Og selvom hun i sig selv er en humørspreder, så giver den akutelle nedlukning også anledning til bekymrede miner:

– Det var faktisk først til jul, at vi blev ramt sådan for alvor. Men så skal jeg da også lige love for at det kan mærkes. Jeg håber virkelig, at vi får lov at åbne snart. Det koster mange penge hver dag, slutter Jane Andersen.

Og måske der er et lille lys i mørket. En ekspertgruppe vurderer nemlig, at en stor del af butikkerne over hele landet kan genåbne i de kommende uger. For at genåbningen skal ske, som ekspertgruppen foreslår, kræver det, at regeringen og Folketingets partier støtter op.

Partierne skal på baggrund af beregningerne tirsdag drøfte, hvordan Danmark skal genåbne.

Onsdag vil regeringen melde ud, hvilke restriktioner der fortsætter, og hvilke der bliver lempet, når de efter planen udløber 28. februar.

LÆS OGSÅ:

Heunicke varsler genåbning for butikker landet over

 

Forfatter

Related posts

Top