Nykøbing skal have nyt aktivitets- og byområde

Nykøbing skal have nyt aktivitets- og byområde, der skal binde Østerstrand og Ørodde sammen med havnen og resten af byen.

Det er i altfald visionen hos Demokratisk Balance. De står bag planerne om at etablere “Langelinie Resort”. Et nyt stort område der skal forbinde Østerstrand og Ørodde med havnen og resten af byen.

–  Mors rummer et helt specielt uforløst potentiale. Langelinie Resort skal forløse dette potentiale for os, der bor her og alle, der besøger os. Det skal samle en gennemført oplevelse af strand, oplevelser, aktivitet, skaldyr, rå wellness og overnatningsmuligheder, siger Ellen Philipsen Dahl fra Demokratisk Balance.

Hun peger på, at stranden skal gøres attraktiv, og der skal etableres en badeanstalt, hvor der året rundt er mulighed for badning, omklædning og en saunaoplevelse.

– vi skal have moderniseret og synliggjort aktiviterne i området som fx. naturfitness, tennis, motionsruter, svømning, vandsportsaktiviteter og så videre,  så man får lyst til og øje på mulighederne, siger Ellen Philipsen Dahl.

Foto : Morsø Kommune

Flere typer overnatningsmuligheder
Samtidigt skal Nykøbings position som Danmarks Skaldyrshovedstad styrkes. Det sker blandt andet gennem etableringen af et besøgscenter, samt en fortsat udvikling af byens oplevelsesformidlende skaldyrscenter. Noget staten allerede har afsat penge til.

– Der skal sættes fokus på formidlingen og etableres et skaldyrsspisehus i området. Overnatningsmulighederne i området skal styrkes. Der skal etableres en ny attraktiv campingplads med udvidet kapacitet og direkte adgang til strandkanten. Det eksisterende vandrehjem kunne blive omdannet til et decideret badehotel, ligesom man skal kigge på sheltere, nye moderne overnatningstilbud, der matcher fx. de unges ønsker, siger Ellen Philipsen Dahl.

Og peger blandt andet på en ny type campinghytter, der billigere end de kendte, og som mange unge der besøger Cold Hawaii i Thy efterspørger.

Foto : RED PADDLE CO

Kæmpeområde i spil
Det er et kæmpeområde i Nykøbing by, der er i spil.

Demokratisk Balance ønsker at udstykke den nuværende campingplads til nye byggegrunde. Campingpladsen skulle så flyttes over på området, der i dag huser stadion samt træningsbanerne, der forventes at flytte op i Morsø Multipark de kommende år.  På dette område etableres også nyere overnatningsformer.

Der etableres en badeanstalt samt gives mulighed for at indrette en skaldyrsrestaurant på Østerstand. Ligesom det nuværende vandrerhjem skal optimeres til et “fjordhotel” eller “strandhotel” om man vil for dem, der gerne vil have lidt mere luksus.

Herudover skal store dele af Ørodde området udlægges til rekreative områder.

 

Forfatter

Related posts

Top