Nykøbing Mors Andelsboligforening ser lyst på fremtiden

Nykøbing Mors Andelsboligforening kom ud af det seneste regnskabsår med et beskedent overskud på 5.000 kroner – noget mindre end de godt 180.000 kroner man havde forventet i budgettet.

Resultatet skal ses i lyset af et travlt år der bl.a. bød på indvielse af Klosterparken i Nykøbing, udskiftning på personalesiden på grund af pensionering:

– For at vigtig viden og erfaring ikke skulle gå tabt, har vi i en periode haft dobbelt op på posterne. Det kan vi allerede nu se, har været en god investering i fremtiden, sagde formand Henrik Rene Christensen ved årets generalforsaling i aftes.

Store investeringer – og fiber til alle
Han kunne samtidigt fortælle, at der nu er etableret fiber i over 60% af lejemålene, og at næste større bølge følger de kommende måneder. Snerlevej og M. C. Holmsgade følger dog først senere.

– Det betyder, at vi stort set hele vejen rundt har adgang til og mulighed for lynhurtigt internet. Vi må sige at vi har nydt godt af satsningen fra Thy-Mors Energis side som gør, at Morsø Kommune som helhed vil være landets første Gigabit kommune fra udgangen af 2019, sagde Henrik Rene Christensen.

Klosterparken giver lyst til mere
Byggeriet og indvielsen af de ni nye boliger i Klosterparken i Nykøbing, som er det første nye byggeri i foreningens regi i næsten 20 år, fyldte også meget i året der er gået.

– Det har været en fantastisk rejse. Fra de første ideer og tegninger over at skulle åbne for ansøgningerne, og til slut følge de heldige beboeres indflytning i de nye boliger. Vi har fået ni nye fantastiske boliger, som beboerne er glade for. Selvfølgelig er der småting, der skal rettes ved et nybyggeri, og det har vi også klaret i god dialog med beboerne, siger Henrik Rene Christensen.

Nybyggeriet har været en ”prøvesag” for både bestyrelsen og den daglige ledelse – men forløbet har givet blod på tanden til mere.

– Derfor har vi selvfølgelig blik for nye tiltag, og da der kom en henvendelse omkring interessen for moderne og tidssvarende almennyttige lejligheder i Øster Jølby, gik vi ind i det projekt meget resultat- og løsningsorienteret. Vi er på et tidligt stadie og projektet er slet ikke klar til præsentation, men vi vil rigtig gerne have lov til at arbejde helt konkret videre med det. Og gerne sammen med borgerne i Øster Jølby, sagde Henrik Rene Christensen.

Forslaget om nybyggeriet i Øster Jølby med vedtaget med 65 stemmer for og 11 imod.

Arkivfoto: Christian Kjeldsen

Forfatter

Related posts

Top