Nye skilte skal vise vej i Nykøbing

For nyligt er mere end 20 store blomsterkugler blevet hængt op i gågaden Nykæbing. Dertil kommer næsten 100 nyindkøbte sommerfugle, som har erstattet den hidtige sommerudsmykning, der bestod af en hel masse røde paraplyer.

Forskønnelsen af gågaden stopper dog ikke her. I starten af året blev det fra Morsø Kommunes side besluttet, at afsætte i alt 2,15 mio. kroner til forskønnelse af handelsgaden. Noget af det næste, der dukker op i bybilledet er nye bænke, læskærme og turistskilte.

– Vi får 6 skiltemaster, som skal placeres strategisk i midtbyen og bruges som vejvisning til gående dagsgæster og turister der skal guides rundt til byens oplevelser, fortæller handelschef Lisbeth Thrysøe.

– Skiltene skal primært henvise til service, kultur og rekreative formål f.eks. offentlige toiletter, biblioteket og Øster Strand, forklarer hun videre.

Skiltene, som ventes at koste i omegnen af 130.000 kroner, er opbygget af en mast med skilte, som peger i den retning man ønsker at lede byens gæster i. Teksten på skiltene kommer til at stå på både dansk og engelsk. Derudover kommer der et piktogram for budskabet på hvert enkelt skilt ligesom der angives en afstand. Skiltene ventes dog først at være at være klar sidst i august.

Artiklen fortsætter under billedet…

Det bliver formentlig skilte af denne type, som kommer op i Nykøbing. Den grønne farve i toppen skiftes ud med sort.

– Senere på året suppleres skiltene med historiske facadeskilte på udvalgte bygninger og anlæg, samt oversigtskort over bymidten, fortæller Lisbeth Thrysøe.

Fra Mors Handels side er der ikke yderligere på vej i forhold til forskønnelse af gåden. Det næste der får et løft er udsmykningen i forhold til jul og halloween.

Foruden de nye skilte har Morsø Kommune bl.a. planer om lysskulptur på Lilletorv, flere og nye skraldespande og plantekasser med nordisk kystvegetation, som kan bringe smukke farver ind i gågaden året rundt.

Forfatter

Related posts

Top