Nye kandidater kan blive klogere på kommunalbestyrelsen

Hvis du går rundt med en lille kommunalpolitiker i maven, og gerne vil være med til at præge udviklingen og måske allerede stiller op eller endnu ikke har taget beslutningen, kan du blive meget klogere på, hvad kommunalpolitik er for en størrelse i Thisted i aften.

Her holder kommunen nemlig et informationsmøde for nye kandidater.

– vi synes, at det er en god måde lige at hjælpe de nye kandidater på vej, og give dem lidt indsigt i, hvordan og hvorledes kommunen er skruet sammen og hvor fagområderne ligger og så videre. Det er selvfølgelig kun en lille appetitvækker. For hvis det er sådan, at man ønsker at specialisere sig i et udvalg, så skal man selvfølgeligt ned i materialet, fortæller borgmester Lene Kjelgaard Jensen.

Og hun afviser, at mødet på nogen måde skulle kunne skræmme potentielle nye byrødder væk.

– det skal slet ikke skræmme folk det. Det er nærmest det modsatte. Vi vil gerne give kandidaterne lidt indsigt i, hvordan det er, at vi arbejder i det politiske, og hvordan hvordan er vi bygget op som kommune for derigennem at give dem en bedre bane at spille på, når de skal ud i valgkampen men også, når de skal til at gøre sig nogle forventninger om, hvad det vil sige at være med i politik, slår borgmesteren fast.

Og hun synes, at det er sjovt at være med i politik.

– det er fantastisk at være med til at indrette den kommune, man bor i. Og man kan så sige, at har får man faktisk nogle værktøjer til, hvordan man kan arbejde som politiker, siger Lene Kjelgaard Jensen,

Og beslutningerne i kommunalbestyrelsen kan populært sagt aflæses direkte ude blandt befolkningen.

– det er jo det, der er det spændende og fantastiske ved at arbejde med kommunalpolitik. Men det er også der, du bliver konfronteret med dine beslutning. Og der skal man så kunne stå på mål for de beslutninger, man træffer. Og det er både det gode og det dårlige ved politik. Det er synligt det man gør, og det har en konsekvens. Men det er også som jeg ialtfald synes er interessant ved arbejdet med kommunalpolitik, siger Lene Kjelgaard Jensen – der iøvrigt blev Thisted Kommunes første Konservative borgmester efter, at hun forlod Venstre.

FAKTA:
Her er hele programmet for aftenen:

Kl. 19.00 Velkomst v/kommunaldirektør Ulrik Andersen

Kl. 19.00 Orientering om Thisted Kommune v/kommunaldirektør Ulrik Andersen
Kommunalbestyrelsen
Struktur & fakta
Politisk og administrativ organisation
Vision og Strategier

Kl. 19.15 Strategi og Økonomiudvalget v/kommunaldirektør Ulrik Andersen

Kl. 19.30 Børne- og Familieudvalget v/direktør Lars Sloth

Kl. 20.00 Klima-, Miljø- og Teknikudvalget v/direktør Mogens Kruse Andersen

Kl. 20.30 Pause

Kl. 20.45 Social- og Sundhedsudvalget v/direktør Lone Becker

Kl. 21.15 Erhvervs-, Arbejdsmarkeds- og Kulturudvalget v/ direktør Lone Becker og direktør Mogens Kruse Andersen

Kl. 21.45 Spørgsmål og tak for i aften

Foto : Thisted Kommune

 

Forfatter

Related posts

Top