Nye billeder: Alt tyder på et ulvepar

Siden 2012, hvor den første enlige hanulv blev spottet i Danmark, har tests af DNA-profiler fastslået, at mindst tre hanulve har opholdt sig i Danmark. Det skriver TV MidtVest.

Nu tyder helt nye billeder på, at der både i november og december måned også befandt sig et ulvepar i Vestjylland.

Det er Naturhistorisk Museum i Aarhus, der har offentliggjort billederne. Det sker efter, at flere uafhængige rapporter gennem efteråret og vinteren 2016-2017 har lydt på, at en stor og en mindre ulv er blevet set sammen i Vestjylland. Det er første gang, at offentligheden får kendskab til beviser, der med stor sandsynlighed viser flere ulve sammen.

Opsatte vildtkameraer
På grund af de verserende rygter om et ulvepar valgte Leif Meldgaard og Thomas Boesdal fra Projekt Dansk Ulv tilbage i oktober at opsætte vildtkameraer. Kameraerne blev placeret i nogle af de områder, hvor der var fundet ulveekskrementer, og hvor sandsynligheden for at fotografere ulve blev anset som størst.

Det skete i samarbejde med Naturhistorisk Museum Aarhus og Aarhus Universitet, og i november blev to ulve fanget af kameraerne.

Efter aftale med Miljøstyrelsen har Naturhistorisk Museum Aarhus og Aarhus Universitet nu valgt at offentliggøre billederne.

Du kan se flere ulvebilleder fra vildtkameraerne her

Foto: Thomas Boesdal

Forfatter

Related posts

Top