Ny whisky fra Thy er lagret på ølfade

Thy Whisky og Thisted Bryghus løfter idag sløret for et nyt unikt samarbejde omkring fadlagring af whisky og øl. Det første resultat ”Thy Whisky no 11 – Stovt”, som er lagret på fade, der før har lagret Limfjordsporter.

Der har gennem flere år været et tæt samarbejde mellem bryghuset og den økologiske gård Gyrup, som også står bag Thy Whisky, der for fire uger siden blev kåret som Europas bedste whisky i verdens største whiskyguide.

På Gyrupgård dyrkes og maltes råvarerne til både whiskyen og mange af bryghusets økologiske øl.

Det er malten, der skaber whiskyens krop og karakter, mens fadlagringen på gamle egetræstønder tilfører smag og farve. Nu føjes fadlagring af øl og whisky til det lokale samarbejde, med en whisky som altså har lagret på fade der før har holdt Limfjordsporter.

– De sidste par år har bryghuset lavet forsøg med at fadlagre Limfjordsporteren på vores whiskyfade. Øllet er slet ikke så ringe. Og vi fandt ud af, at de tønder, der har holdt den mørke øl, tilmed kan noget helt særligt, når vi genbruger dem til vores whisky. Nu er vi klar med den første aftapning. Den er sin helt egen, og det smager også godt, siger Jakob Stjernholm, medejer af Thy Whisky og Gyrupgård.

Whiskyen frigives i aften kl 20.00 hos Thy Whisky og forhandlere landet over. Der er 831 flasker i alt.

Forfatter

Related posts

Top