Ny videregående uddannelse kan tages i Thy

Fra september åbner dørene til en ny videregående uddannelse i Thisted. Eller det vil sige; uddannelsen til produktionsteknolog er i sig selv ikke ny – det nye er, at Professionsshøjskolen UCN efter sommerferien kommer til at tilbyde unge at tage uddannelsen på skolens afdeling i Thisted.

– Vi har som professionshøjskole en vigtig opgave i forhold til at udbyde uddannelser i hele Nordjylland, og vi har sammen med Thisted Kommune og det lokale erhvervsliv kunnet se, at der er behov for en uddannelse som den her i lokalområdet, forklarer Peter Møller Pedersen, uddannelsesdirektør på UCN.

Forventningen er, at der årligt skal optages 20-25 studerende på den nye uddannelsesstation i Thy.

Uddannelsen til produktionsteknolog varer to år og vil være den eneste videregående tekniske uddannelse i Thy-Mors.

Afgørende for de unge og erhvervslivet
Produktionsteknologer arbejder primært med teknisk beregning, dokumentation, kvalitet og ledelsesopgaver i produktionsvirksomheder.

Hos Thisted Kommune er der stor begejstring over den nye uddannelsesmulighed, som både er til gavn for de unge og erhvervslivet, der efterspørger videregående teknisk arbejdskraft.

– Vi er utroligt glade for, at UCN nu lancerer produktionsteknologuddannelsen i Thisted. Det har været efterspurgt længe af både de unge, som ønsker en videregående uddannelse med fokus på de mere tekniske elementer omkring en produktion, samt fra erhvervsdrivende, der ønsker en større viden og dybere forståelse for processerne, fortæller Ulla Vestergaard, borgmester i Thisted Kommune, og uddyber:

– Det er rigtigt godt, at de unge nu kan begynde på uddannelsen og stadig bevare deres base i Thy, fordi de studerende både kan bevare en tæt tilknytning til deres lokalområde og samtidigt have en tæt kontakt til de mange lokale virksomheder, som efterspørger deres arbejdskraft. Det kommer alle til gode, når de første produktionsteknologer er klar til at blive ansat i 2022.

Ansøgere til uddannelsen kan søge i kvote 2 senest 15. marts eller kvote 1 senest 5. juli. Du kan læse mere om uddannelsen HER.

Foto: UCN

Forfatter

Related posts

Top