Ny topchef for Hanstholm Havn

Hanstholm Havn har udpeget en ny direktør. Det er den 51-årige Henrik Carstensen, der med international erfaring og dyb indsigt i transport-, shipping- og speditionsbranchen skal stå i spidsen for at skabe vækst og vende udviklingen i den nordvestjyske havn.

Nordjyden Henrik Carstensen har siden 1. november 2000 arbejdet som direktør for luftfragtselskabet Strait Air Transport A/S, der er et datterselskab i Scan-Group koncernen. Med base i Aarhus har han ansvaret for virksomhedens samlede aktiviteter i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Estland.

Strait Air Transport har ni afdelinger og beskæftiger 43 medarbejdere. Henrik Carstensen har blandt andet strategi, økonomi og udvikling som sine ansvarsområder. Han deltager selv i forhandlinger med større kunder, leverandører og samarbejdspartnere i Danmark og udlandet.

Inden Henrik Carstensen kom til Strait Air Transport, var han luftfragtschef for Blue Water Shipping A/S med ansvaret for virksomhedens aktiviteter i Danmark, Norge, Dubai og Skotland.

Som Grønlandschef inden for luft- og søfart for Blue Water Shipping startede Henrik Carstensen opbygningen af dette nye forretningsben, hvor Blue Water Shipping i dag er mar-kedsleder.

Han har mange års global rejseerfaring og har 90-100 rejsedage om året i sit nuværende job, hvor han blandt andet har fokus på at udvide og forstærke samarbejde med globale kunder og partnere.

Den rigtige mand til jobbet
Henrik Carstensen tiltræder i sit nye job primo 2015, efter at den tidligere havnedirektør blev afskediget fra jobbet i august.

– Med ansættelsen af den nye direktør har vi taget endnu et stort skridt i retning af at sikre Hanstholm Havn den fremtid og den udvikling, vi ønsker. Vi har fundet den rigtige mand til jobbet, siger bestyrelsesformand Martin Vestergaard, der ser lyst på havnens fremtid.

Martin Vestergaard lægger dog ikke skjul på, at den nye direktør allerede fra dag ét bliver stillet over for benhårde krav om at skabe vækst og vende udviklingen i den nordvestjyske havn, der trods sin unikke beliggenhed som Danmarks port til Atlanten og sin europæiske førerposition som fiskerihavn har lidt under vigende omsætning og indtjening i flere år.

Skal eksekvere vækstplan
Henrik Carstensen får som havnedirektør ansvaret for at eksekvere den nye vækstplan, som bestyrelsen for Hanstholm Havn har vedtaget. Martin Vestergaard betegner planen som en meget ambitiøs, men også realistisk forretningsplan, hvor målet er en vækst på 20 pct. og et ganske pænt overskud allerede i 2015.

Sideløbende med den nye forretningsplan har bestyrelsen for Hanstholm Havn besluttet i 2015 at etablere et udviklingsselskab, der skal sikre de omkring to milliarder kroner, som en planlagt udvidelse af havnen forventes at koste. I udviklingsselskabet skal der ansættes en udviklingsdirektør, som får til opgave at undersøge markedet for privat kapital.

Med etableringen af et udviklingsselskab adskilles udvidelsen af havnen fra den daglige drift, som Henrik Carstensen får det overordnede ansvar for som ny havnedirektør.

– I kraft af sine erfaringer med både drift og udvikling i sammenhænge, der på mange felter ligner havnedrift, er Henrik Carstensen den perfekte mand til at skabe synergi og samarbejde mellem havneselskabet og det kommende udviklingsselskab, der skal varetage udvidelsen af havnen. Han er med andre ord fundet til at klare det ene ben i det dobbelte strategiske spor, som bestyrelsen har valgt at følge, siger Martin Vestergaard bestyrelsen har valgt at følge.”

Henrik Carstensen, der er født og opvokset i Nordjylland, betegnes som en målrettet, positiv og meget udadvendt person. I sit daglige arbejde som direktør i Strait Air Transport A/S betragter han nøgleord som visionær, købmandsskab, kompetence, engagement, innovation, proaktivitet og entreprenørship som meget vigtige ledelsesværktøjer.

Politisk lobbyarbejde
En række strategisk vigtige bestyrelsesposter i branchen betyder, at Henrik Carstensen, der taler flydende engelsk, svensk og norsk på forretningsmæssigt niveau, har stor erfaring med politisk lobbyarbejde både inden for og uden for Christiansborg.

Han er blandt andet formand for Danske Luftfragtspeditørers Forening, næstformand for Danske Speditører og bestyrelse-medlem i Dansk Erhverv. Desuden er Henrik Carstensen medlem af Det Danske Luftfartsråd under Transportministeriet.

Forfatter

Related posts

Top