Ny tiltrængt skoleparkering på vej

Sidste år købe Morsø Kommune et hus og en grund på Smedebjergevej tæt Sydmors Skole og Børnehus. Siden er huset på grunden blevet jævnet med jorden, og nu er der også lagt en plan for der på grunden kan etableres 50 nye parkeringspladser samt en afsætningsplads.

Projektet skulle gerne afhjælpe et stigende problem med for mange biler, der ikke har haft et sted at holde.

Miljø- og Teknikudvalget har arbejdet med flere muligheder for indretning af parkeringspladsen, og har bl.a. fravalgt en model med skrå parkering selvom det ville have resulteret i yderligere 10 pladser. Vurderingen er dog, at manøvrearealet i så fald ville blive for smalt.

Illustration: Morsø Kommune

I stedet går man efter en model med vinkelret parkering hvor de gående ikke skal krydse manøvrearealet, idet der laves separate stier mellem parkeringspladserne. Samtidig bliver indretningen mere genkendelig fra andre parkeringspladser, hvilket medfører, at trafikanterne intuitivt ved, hvordan pladsen skal benyttes,

Selve parkeringsbåsene gøres også lidt bredere i forhold til mindstekravene. Som en del af de 50 nye parkeringspladser bliver to af dem forbeholdt handicappede, ligesom der er et ønske om at reservere et par pladser til el-biler med mulighed for opladning.

Projektet har et budget på 440.000 kroner, hvoraf kommunen stiller med næste halvdelen. Den resterende del af beløbet er hentet fra forskellige nedrivningspuljer.

Såfremt kommunalbestyrelsen godkender projektet på sit møde i næste uge kan arbejdet gå i gang.

Illustration: Morsø Kommune

 

Forfatter

Related posts

Top