Ny Thyborøn-Agger færge indvies fredag

Lemvig og Thisted kommuner har investeret knap 110 millioner kroner i en ny, moderne hybridfærge og to nye færgelejer. Dermed bliver overfarten mellem Thyborøn og Agger Tange mere stabil, sikker og komfortabel.

De nye færge, der udbygger kapaciteten kraftigt i forhold til den gamle færge, ”Kanalen”, der er sendt i pension og solgt, indvies på fredag.

Ved indvielsen deltager borgmestrene fra de to kommuner og repræsentanter fra erhvervs- og turistlivet.

Investering i fremtiden
– Der er ingen tvivl om, at færgen er en god fremtidssikret investering for begge kommuner. For erhvervslivet, for lokalbefolkningerne og for gæster og turister, der besøger området. Vi får alle en meget bedre stabil og miljøvenlig forbindelse, siger Ulla Vestergaard, borgmester i Thisted Kommune.

Erik Flyvholm, borgmester i Lemvig Kommune, glæder sig også over den ny færge og kalder den ”en investering i fremtiden”.

– Mange år frem i tiden har vi en meget miljøvenlig færge med en kapacitet, der kan klare transportbehovet på begge side af fjorden. Mange får glæde af den ny færge. Nok især lokale pendlere til arbejdspladser i Thy og Thyborøn, lastbiltransport og turister, der besøger vore kommuners spændende turistområder, siger Erik Flyvholm, der også er formand for bestyrelsen for Thyborøn Agger-Færgefart.

Den ny færge gik i fast rutefart i november i fjor og erstattede den 40 år gamle ”Kanalen”, der siden 1975, da ruten blev oprettet, har transporteret millioner af pendlere, turister, privatbiler, busser og lastbiler over fjorden.

Den nye færge, der er døbt ”Thyborøn-Agger”, er noget større end den gamle, men kan alligevel betjenes af kun to mand. Det skyldes en række nye sikkerhedsforanstaltninger, automatiseringer og nye billetautomater. Den gamle skulle betjenes af 3 mand.

Færgelejerne er også blevet udskiftet. På Thyborøn-siden er færgelejet flyttet til en lagune syd for det gamle færgeleje. Den ny placering medfører betydeligt mindre udgifter for rederiet til oprensning af sejlrenden. Samtidig bliver der bedre forhold for sejladsen og færre aflyste afgange på grund af dårligt vejr.

Færgen indvies officielt fredag den 10. maj klokken 16.30.

Fakta:
– Thyborøn-Agger færgen transporterer årligt cirka 5.000 lastbiler, 50.000 personbiler og 140.000 passagerer.
– Færgen har timedrift i perioden 06.00 – 18.00. I sommermånederne dog frem til klokken 20.20.
– Investeringen i en ny hybridfærge og nye færgelejer er på i alt 107 millioner kroner
– Bag Thyborøn-Agger Færgefart står Thisted Kommune og Lemvig Kommune.

LÆS OGSÅ:

Ny hybridfærge skal være sejlende reklamesøjle

Foto: Thyborøn-Agger Færgefart

Forfatter

Related posts

Top