Ny Thy Whiskey sendt i handlen

Hos Thy Whisky er der gjort klar til gårdbesøg og whiskysmagninger i sommerferien. I aftes lanceredes en ny whisky.

Hver onsdag og torsdag i sommerferien, og fast hver første lørdag i måneden, er der gårdbesøg og whiskysmagning hos Thy Whisky, som holder til på det økologiske landbrug Gyrup ved Sønderhå. Her er der mulighed for at se og høre om produktionen af den anmelderoste whisky, som laves af økologisk korn fra markerne på Gyrup gård i Thy.

– Vi startede med at lave rundvisninger og whiskysmagninger sidste år, og det var en rigtig god start. Vi oplever at vi har kunne give vores besøgende en god oplevelse, og at de samtidig måske endda er blevet lidt klogere på whiskyproduktion, når de går herfra, fortæller Andreas Poulsen som er medindehaver af Thy Whisky.

Sidste år lagde mere end 1000 betalende gæster vejen forbi Thy Whiskey.

– I år har vi endnu mere at vise frem, og det glæder vi os til, siger han.

Til sommerens rundvisninger vil man også kunne se gårdens nye malteri som netop er blevet færdigt:

– Det er en kæmpe ting for os. Før har vi sendt vores korn til Tyskland for at få det lavet til malt, men nu kan vi gøre det selv. Vi er et skridt nærmere en whisky hvor alting laves her på gården, fra vi sår i jorden til vi tapper whiskyen på flaske. Det findes ikke mange andre steder i verden, fortæller Andreas Poulsen.

Foto: Thy Whiskey

Rundvisningen starter i landbruget og slutter i whiskylageret, hvor de gamle tønder modner til whisky. Herefter er der mulighed for at smage på fire forskellige smagsprøver af de gyldne dråber.

Ny whiskey er den 8. i rækken
Andreas Poulsen glæder sig særligt til at skænke en helt ny single malt whisky:

– Den er en helt frisktappet, og er vores ottende af slagsen. Den er lagret på to gamle sherry-fade. Det har givet den en virkelig frugtig eftersmag. Som altid er eneste ingrediens korn fra vores egne marker, i dette tilfælde vårbyg, fortæller whiskey-entusiasten.

Whiskyen hedder Thy Whisky No. 8 – Fjordboen, og blev frigivet torsdag aften kl. 20 på Thy Whiskys webshop og i spiritusbutikker over hele landet.

Rundvisninger og whiskysmagninger afholdes onsdag på engelsk og torsdag på dansk fra den 4. juli til 16. august. De starter klokken 15 og varer ca. to timer.

Billetter kan køres på www.thy-whisky.dk

Foto: Thy Whiskey

Forfatter
Tags

Related posts

Top