Ny test kan vise, om du har haft corona

Var min hoste eller snue udtryk for, at jeg havde coronavirus eller ej?

Hundredtusindvis af danskere, heriblandt mange ansatte i sundheds- og plejesektoren, går i disse dage rundt derhjemme i uvished.  Svaret er lige på trapperne, og det kan gøre en stor forskel for i første omgang landets hospitaler under epidemien. Det skriver Politiken fredag.

Statens Serum Institut er tæt på at kunne udbrede en antistoftest, der via en blodprøve kan afgøre, om personer har været smittet med covid-19. Hvis denne såkaldt serologiske test viser, at personen har dannet antistoffer, kan vedkommende genindtræde på arbejdsmarkedet.

– Når personer har et højt antistofniveau, så har de meget svært ved at blive smittet igen i en periode op til 2 år. De kan så sendes tilbage på arbejde uden større risiko for selv at blive smittet eller sprede smitten til andre, da de nu er mere modstandsdygtige, siger Karen Angeliki Krogfelt, professor i medicinsk mikrobiologi ved Roskilde Universitet, til Politiken.

Professoren samarbejder lige nu med Statens Serum Institut (SSI) om at verificere og dernæst udbrede antistoftests.

Hun oplyser, at laboratoriearbejdet med et kinesisk testkit blev indledt i sidste uge. Resultaterne er så positive, siger hun, at de første antistoftests i princippet kunne blive udbredt herhjemme fra den kommende uge. Endnu mangler testen dog at blive valideret, men det kan ske hurtigt.

Forfatter

Related posts

Top