Ny strandrensning i Klitmøller

De internationale farvande er fyldt med affaldsplast fra mennesker, og det er et stigende problem for miljøet. Fiskene optager noget af plasten i deres organisme, mens langt den største del skyller i land på kysterne.

Det er også baggrunden for, at Cold Hawaii Games, Strandet i Vorupør og Klitmøller by afholder strandrensning lørdag formiddag med start ved Splittergab i Klitmøller.

– Det gør vi dels for at sætte fokus på problemet, på en sjov og god måde. Familien får et par timers frisk luft ved vandet i en god sags tjeneste. Vores kyststrækninger omkring Thy er et af vores største aktiver i forhold til både bosætning og turisme og dem skal vi passe på og ikke mindst holde rene, siger Kristian Kjøller der er projektleder for Cold Hawaii Games.

Det er Strandet i Vorupør, der står for selve afviklingen. Her skønner man, at cirka 1.000 tons plast hvert år finder vej til den danske vestkyst. Strandet har blandt andet specialiseret sig i at genbruge en del af plasten i deres Havplastværksted.

Strandrensningen finder sted kl. 10.00-12.00 fra Splittergab i Klitmøller.

Foto: Søren Funk

Forfatter

Related posts

Top