Ny stor flygtningsstrøm kan være på vej

Udenrigsminister Kristian Jensen frygter, at aftalen med Tyrkiet får flygtningene til at søge mod Europa via Libyen og Italien.

– Min vurdering er, at hvis ikke vi får sat en prop i hullet i Libyen, vil der komme en ny bølge af flygtninge til Europa, som den vi så sidste år, inden for de næste par måneder«, siger udenrigsminister Kristian Jensen i et interview med Politiken Søndag.

Generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm er enig i udenrigsminister Kristian Jensens analyse. Han forklarer, at der på kort tid er kommet mere end 13.000 flygtninge via Libyen til Italien.

Alene i marts ankom knap 10.000 flygtninge til Italien. Sidste år var det antal under 3.000, viser tal fra FN. Aftalen mellem EU og Tyrkiet om håndtering af flygtninge, der kommer til Grækenland, kan være en del af forklaringen, mener Kamm.

Udenrigsministeren peger på, at Islamisk Stat er begyndt at bruge menneskesmugling som finansieringskilde og at det lægger et yderligere pres på Europa. Derfor vil ministeren bruge et trecifret millionbeløb på at forbedre forholdene for de civile i Irak og Syrien således, at de ikke søger imod Europa.

Han peger blandt andet på, at minerydningen i Syrien skal op i gear ligesom man skal uddanne politi, toldere og anklagere fra Jordan, Irak og Libanon i bekæmpelse af terrorfinansiering.

Foto : Nadia Fryd

Forfatter

Related posts

Top