Ny regering giver Mohamed lov til at blive i Danmark

Stik imod den tidligere regering og Socialdemokratiets ønske bliver det sværere at udsende herboende somaliere til Mogadishu, selv om de ifølge myndighederne ikke har behov for beskyttelse. Det skriver Politiken.

Det er konsekvensen af den politiske aftale, som den nye S-regering har lavet med sit parlamentariske grundlag i rød blok. Dermed stækkes tidligere udlændingeminister Inger Støjbergs (V) projekt om at hjemsende herboende somaliere til Mogadishu. I regeringens politiske aftale med rød blok står der, at flygtninge, “der har været i beskæftigelse i Danmark i to år, kan få mulighed for at blive, mens de er i beskæftigelse“.

Det gælder også gruppen af herboende somaliere, som danske myndigheder i tre år har arbejdet for at få udsendt til Mogadishu, forklarer De Radikales gruppenæstformand, Sofie Carsten Nielsen.

– Alle, der har sig et arbejde og har haft det i mindst to år, kan få sig en arbejdstilladelse, så længe de fortsætter i arbejde, hvis de har en flygtningebaggrund, siger Sofie Carsten Nielsen til Politiken.

Hun understreger, at det er en “ret” og ikke kun en mulighed.

Mohamed Ibrahim bliver
Dermed ser det ud til, at den meget omtalte slagteriarbejder fra Tican i Thisted, Mohamed Ibrahim, får lov til at blive i Nordvestjylland. Han har nemlig været ansat på slagteriet de sidste 3 års tid.

Tillidsmand på Tican, Peter Uno Andersen, har talt med Mohamed Ibrahim fredag morgen – og begejstringen for udsigten til at han får lov at blive, er er ikke til at tage fejl af:
.

.

Det vakte opsigt, da den tidligere regering i 2017 åbnede for at sende herboende somaliere til Mogadishu, selv om de danske myndigheder ikke kunne garantere deres sikkerhed. Beslutningen blev truffet, fordi situationen i Mogadishu ifølge danske myndigheder var forbedret, skriver Politiken.

Udlændingestyrelsen har siden 2017 inddraget godt 1000 opholdstilladelser.

Løftebrud
Tidligere udlændingeminister Inger Støjberg er skuffet over Socialdemokratiets linje.

– Det er et klokkeklart løftebrud, i forhold til de garantier Mette Frederiksen (S) gav i valgkampen om at fastholde den stramme udlændingepolitik, siger hun til Politiken.

Politiken har indtil videre forgæves forsøgt at få en kommentar fra den nye udlændinge- og integrationsminister, Mattias Tesfaye (S).

/ritzau/, LimfjordUpdate.dk

Foto: nnf.dk

LÆS OGSÅ:

Reglerne ændres efter Mohamed-omtale

 

Forfatter

Related posts

Top