Ny politisk linje i Thisted Kommune er nødvendig

Af Povl Bojer
Kandidat for Liberal Alliance, Thisted.

Hvis respekt og engagement omkring vores lokale demokrati skal bevares, så skal der sadles om i den nye kommunalbestyrelse.

Kommunens borgere skal føle kontakt og dialog med de folkevalgte. Hvis ikke det formidles, så fortsætter interesse og engagement for lokaldemokratiet med at falde. Lukkethed, brudte valgløfter og manglende dialog bidrager blot til øget politikerlede og risiko for at lokaldemokratiet afløses af yderligere centralisering af beslutninger, som vedrører og regulerer vores lokale samfund.

I denne kommunalbestyrelsesperiode har det været småt med åbenhed og dialog.

Der har været en meget lukket proces omkring udvidelsen af Hanstholm Havn. Der burde være høj grad af åbenhed når en kommunalbestyrelse på borgernes vegne garanterer for et lån på 550 mio. kroner.

Der har været hermetisk lukket om kommunens rolle i relation til kolonihaveforeningen Amager og den nye ejer af området. Dette på trods af at det jo kun kan handle om lokalplanforhold. Kommune og lokalplanforhold er offentlige anliggender.

Seneste eksempel er budgetopfølgning 2017 for Thisted Kommune. På trods af at der er udsigt til en budgetoverskridelse på 24 – 26 mio. kroner, så hemmeligholdes det hvilke områder, som er under pres.

Hemmelighedskræmmeriet og det dårlige samarbejde må afskaffes. Det er jo borgernes fælles ”købmandsforretning” der drives og det kan kun gøres ordentligt med åbenhed og samarbejde.

Foto : Bæredygtigt Landbrug

 

Forfatter
Tags

Related posts

Top