Ny opgørelse: Sådan er Nordjylland ramt af restriktioner

Danmarks Statistik har nu sat tal på konsekvenserne af nedlukningen af syv nordjyske kommuner. Ifølge Dansk Industri (DI) viser tallene, hvor alvorligt ramt de nordjyske samfund er af coronarestriktionerne.

Nedlukningen i Nordjylland berører 16.000 virksomheder, 280.000 borgere og 126.000 beskæftigede, viser den nye opgørelse.

– Selv om vi fik en opblødning af restriktionerne mellem de syv kommuner, skaber restriktionerne stadig store problemer og frustrationer for rigtige mange nordjyske virksomheder og borgere. Selvfølgelig skal vi sørge for, at vi får inddæmmet og kontrolleret smitten. Vi skal gøre alt hvad vi kan, for ingen har interesse i, at det løber løbsk. Det har vi stor forståelse for, men problemet rammer mange, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, Dansk Industri.

Arbejdsfordelingen
Folk i arbejde opfordres så vidt muligt til at arbejde hjemme, med mindre man varetager en kritisk funktion.

Der er 126.310 personer i beskæftigelse i de syv kommuner. De fleste arbejder inden for branchen sundhed og socialvæsen. Her arbejder 18,8 pct. af de beskæftigede i de syv kommuner.

Herefter følger industri, hvor 16,3 pct. arbejder og handel, hvor 14,6 pct. arbejder.

– Vi har brug for, at der bliver åbnet op i hele Nordjylland, så snart det er sundhedsmæssigt forsvarligt. Og hvis det har længere udsigter, har vi brug for at få udviklet bedre løsninger i mellemtiden til at håndtere pendling ind og ud over kommunegrænserne, så virksomhederne og medarbejderens hverdag kan fungere. Nogle af løsningerne findes allerede i dag i form af tests og regulering af transporten, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Restriktioner rammer hele samfundet
Regeringen præsenterede 5. november planerne om nedlukning af Nordjylland. Siden er nogle af restriktionerne blev lempet igen, men der gælder stadig særlige regler for syv kommuner i Nordjylland, og det er på den baggrund, Danmarks Statistik har opgjort tallene.

– Virkeligheden er, at rigtig mange nordjyder bor i én kommune og arbejder i en anden. Så restriktionerne rammer ikke kun de tusindvis af virksomheder, medarbejdere og borgere i de syv kommuner. Det rammer hele Nordjylland – og hele vores samfund, siger DI-direktøren.

LÆS OGSÅ:

Kommunalbestyrelsen i Thy sender åbent brev til statsministeren

 

Forfatter

Related posts

Top