Ny lokal pris til hverdagens helte i trafikken

Trafiksikkerhed handler ikke bare om sikring af veje og om kommunal planlægning. For det er i høj grad trafikanterne selv, der er med til at gøre trafikken sikker at færdes i. Alligevel er det sjældent, at de borgere, som er gode eksempler for os andre, kommer frem i lyset.

Men det vil en ny pris – GF Trafikildsjæl – nu gøre op med. Bag ildsjæleprisen står GF Fonden, der i forvejen støtter gode trafikprojekter rundt om i landet. Med prisen til de lokale trafik-ildsjæle ønsker GF at sætte fokus på den helt almindelige thybo og morsingbo.

– En trafik-ildsjæl kan være ham, der bekymrer sig om sikkerheden på vejen og gør en ekstra indsats, når sneen falder. Det kan være hende, der sørger for at sætte trafikspejl op, så man kan komme sikkert ud på vejen. Hende, som hjælper nabolagets børn sikkert i gang på cykel. Eller ham, som har taget initiativ til at sænke farten i landsbyen, fortæller Johnny Kristensen, der er leder af GF Forsikrings kontorer i Thisted og Nykøbing Mors.

Hæder og 20.000 kroner til lokale trafik-ildsjæle
I alt uddeles der 10.000 kroner i Thy og Fjerritslev-området og 10.000 kr. på Mors. GF Fonden uddeler 2000 kr. til enkeltpersoner og 5000 kr. til grupper, der gør en forskel for den lokale trafiksikkerhed.

– GF’s mål er at gøre trafiksikkerhed til en folkesag, så vi håber på rigtig mange henvendelser og forslag, slutter Johnny Kristensen.

Sidste frist er 11. september, og årets trafik-ildsjæle får overrakt deres priser sammen med den kontante belønning for indsatsen på de lokale GF-kontorer i starten af oktober.

FAKTA:
Kender man en person, der fortjener at blive nomineret som trafik-ildsjæl, kan man udfylde et skema på www.gftrafiksikker.dk/thy-mors eller aflevere en skriftlig indstilling på GF-kontoret på Sofievej 15 i Thisted eller på Raadhustorvet 6 i Nykøbing Mors.

Forfatter

Related posts

Top