Ny ledsagecykel skal skabe trivsel og livsglæde på Bjergbo

En donation fra TrygFonden på 80.000 kr. giver mulighed for livsbekræftende cykelture i det fri for de 30 beboere på bostedet Bjergbo i Thisted – også i denne tid, hvor risikoen for coronasmitte holder mange danskere hjemme.

For beboerne på Bjergbo er det svært at komme ud på cykel, da de alle er psykisk udviklingshæmmede – en del også med fysiske handicaps.

Men takket donationen fra TrygFonden har bostedet fået mulighed for at erhverve sig en ledsagecykel, så en beboer og en hjælper sammen kan begive sig på cykeltur i lokalområdet og naturen. På en ledsagecykel kan man bruge pedalerne mere eller mindre aktivt, man kan forbedre sin evne til at cykle og samtidig komme ud på fælles oplevelser med den person, man er ledsaget af.

Jess Borup Thomsen er teamleder på Bjergbo, og han glæder sig over donationen fra TrygFonden:

– I Danmark er cyklen så selvfølgelig for de fleste, at mange slet ikke overvejer, hvordan det må være ikke at kunne cykle. Men for vores beboere er det absolut ikke nogen selvfølge, siger han og fortsætter:

– På Bjergbo tager vi udgangspunkt i de ressourcer, beboerne har. Vi arbejder for, at den enkelte kan bruge sig selv og udvikle sig, og på en ledsagecykel kan man træde i pedalerne alt efter evne. Nogle vil få decideret motion, mens andre måske kun kan dreje pedalerne og få lette venepumpeøvelser, men alle får chancen for at være med på sit eget niveau.

Det er TrygFondens regionale råd i Region Nordjylland, der står bag donationen som led i TrygFondens samlede arbejde for at skabe bedre sundhed og trivsel.

Presse

Forfatter

Related posts

Top