Ny hestelov skal sparke gang i landistrikterne

Tusindvis af arbejdspladser i hestebranchen sikres i de trængte landdistrikter, efter at et flertal i Folketinget torsdag slækkede på den eksisterende hestelov.

Den nye lov betyder at skrappe regler fra 2007 om indretning af stalde og størrelsen på hesteboksene droppes. Regler der dengang sendte hestebranchen i krise – også i Thy og på Mors.

Hestebranchen har siden 2007 arbejdet hårdt for at få fjernet kravene, fordi de ville gøre mange staldanlæg ubrugelige: – Der er dyrevelfærdsmæssigt intet dokumenteret argument for de nu skrottede regler. Men for hesteholderne ville de kræve investeringer på mindst tre til fire milliarder kroner, siger Jørgen Kold, chef hos landbrugets videnscenter Seges

Dyrenes Beskyttelse ærgrer sig
Direktør Britta Riis fra Dyrenes Beskyttelse ærgrer sig over den nye lov, der “tager mere hensyn til mennesker og økonomi end heste”.

– Når de gerne vil have slækket på kravene til stalde og bokse, ville det have klædt dem på andre områder at tage hensyn til hestes basale behov, siger hun.

– Vi kom med et fornuftigt forslag, om at heste ikke fremover må stå alene, som de må nu. Heste er meget sociale flokdyr, der har brug for kontakt til artsfæller.

Samtidig kæmpede Dyrenes Beskyttelse forgæves for et krav om, at heste skal ud og bevæge sig hver dag og ikke kun fem dage om ugen.

/Ritzau/

Forfatter

Related posts

Top