Ny grov sag: Endnu en hollandsk bomtrawler afsløret i ulovligt fiskeri

Fiskeristyrelsens kontrolskib Vestkysten har taget endnu en hollandsk bomtrawler i at fiske med ulovlige inderposer i trawlene i Nordsøen.

Det skriver Fiskeristyrelsen i en pressemeddelelse.

En inderpose er en ulovlig, finmasket fangstpose, som er monteret inden i det lovlige trawl. Fiskeri med inderpose forhindrer små fisk i at slippe ud af trawlet og er et brud på reglerne.

– Når man fisker med inderposer, fanger man også de mindste fisk i bestandene. Det er et klart brud på EU’s fælles fiskeripolitik, der skal sikre et bæredygtigt fiskeri, udtaler skibsfører Jesper Bech Eiersted fra fiskerikontrolskibet Vestkysten.

Foruden de ulovlige inderposer blev det under fiskerikontrollen desuden konstateret, at der ligeledes foregik ulovligt udsmid af fisk. Ifølge reglerne skal den fulde fangst altid medbringes i land, så der kan afskrives de rette mængder fisk på kvoterne.

Pressefoto: Fiskeristyrelsen

– Vi er glade for, at vi endnu engang har fået sat en stopper for det ulovlige fiskeri, lyder det fra Jesper Bech Eiersted

Sagen er endnu ikke færdigbehandlet, men sagen vurderes som en grov overtrædelse. På baggrund af den opnåede dokumentation og høringen af fiskeren vurderes det foreløbigt, at sagen vil blive anmeldt til politiet med bødekrav på op til 400.000 kr.

Fiskeristyrelsen har skærpet fiskerikontrollen for at komme det ulovlige fiskeri til livs. Der har især været fokus på fartøjer, som slukker for deres AIS-signaler, og der afprøves fortsat nye metoder til at skærpe kontrollen yderligere. Formålet er at kunne dokumentere de overtrædelser, der finder sted i danske farvande.

Kontrollen foregår bl.a. gennem elektronisk monitorering, risikoanalyser såvel som fysiske boardinger og kontroller af fiskefartøjer til søs, afprøvning af nye teknologier og samarbejde med andre myndigheder.

LÆS OGSÅ:

Grove overtrædelser: Hollandsk bomtrawler politianmeldt

Pressefoto: Fiskeristyrelsen

Forfatter

Related posts

Top