Ny genbrugsplads til 22 mio. kr. i Hurup klar til september

Thisted Kommune er netop gået i gang med at etablere et helt nyt genbrugscenter ved Slyngborgvej i den østlige ende af Hurup.

Genbrugscentret, der kommer til at være åbent døgnet rundt, vil give lettere adgang for de borgere, der kommer for at aflevere deres storskrald. Samtidig kan medarbejderne se frem til bedre arbejdsvilkår, skriver Thisted Kommune på sin hjemmeside.

Men frem for alt vil sikkerheden blive forbedret afgørende. Det skyldes især, at lastbiler, der skal afhente fyldte containere, kører i et særskilt tracé på bagsiden, hvor der ikke er adgang for borgerne.

Containere i terrænhøjde
Et andet vigtigt element for sikkerhed og tilgængelighed vil være, at en del containere på den nye plads vil være sænket ned i terrænhøjde.

Det betyder, at aflæsning af haveaffald samt store og tunge genstande kan ske ved, at borgeren bakker hen til kanten med traileren og derfra kan skubbe fx den brugte lænestol eller det kasserede toilet ud over kanten.

– Vi undgår de tunge løft, hvor vi desværre af og til har haft arbejdsskader, fordi en medarbejder har villet være flink og hjælpe fru Jensen med at læsse af, siger André Klittenberg, fællesformand for 25 medarbejdere i affaldssektionen, Thisted Kommune.

Der opføres en velfærdsbygning på 1000 kvadratmeter. Denne indrettes med personalefaciliteter samt værksted, lager, garage og sektion til aflevering af kemi og elektronik. Visulisering: Thisted Kommune

Anlægget af det nye genbrugscenter indebærer også, at der opføres en 1000 kvadratmeter stor velfærdsbygning, sådan at der bliver moderne faciliteter for de syv medarbejdere, der er tilknyttet genbrugscentret i Hurup.

Her vil der også blive indrettet genbrugsbutik, lagersektion, sektion til miljøfarligt affald og elektronik samt plads til de maskiner, der bruges i det daglige arbejde på pladsen.

Det nye genbrugscenter er projekteret af rådgivningsfirmaet Rambøll – efter næsten samme model som centret i Hanstholm.

Klar til september
Pladsen bliver omkring dobbelt så stor som den nuværende, og det betyder, at borgerne bedre kan navigere rundt til de forskellige genbrugsstationer.

Efter planen kan centret i Hurup være klar til brug til september, hvor velfærdsbygningen også vil stå færdig.

Anlægget af genbrugscentret koster i alt 22 mio. kr.

Den nuværende genbrugsplads på Grurupvej nord for Hurup vil i øvrigt efter planen få en ny funktion som oplagringsplads for beton, murbrokker, haveaffald og glas – når det nye center står færdigt til efteråret.

Foto: Thisted Kommune

 

Forfatter

Related posts

Top