Ny forbedret sejlrende skal løse udfordringer med sand

Thyborøn-Agger Færgen får en ny forbedret sejlrende og en tætning af sydmolen ved Agger Færgehavn.

Det sker på grund af udfordringer med for meget sand i den nuværende sejlrende – særligt i den nordvestlige del og omkring Agger Færgehavn.

I forbindelse med byggeriet af det nye færgeleje i Agger var det ikke muligt at flytte sandet, og de senere år er der opstået en kraftig forøgelse af tilsandingen. Hvert år bevæger 900.000 m3 sand sig ind af Thyborøn Kanal og området er generelt stærkt påvirket af vind, vejr og strømforhold, der flytter rundt på de store mængder sand.

Derfor investeres nu cirka 2,5 millioner kroner i ny forbedret sejlrende og tætning af sydmolen ved Agger.

– Det er en nødvendig investering, når vi har at gøre med vigtig infrastruktur i et område, der er meget omskifteligt med vind, vejr og strømforhold som grundbetingelser, siger formand for færgeselskabet, Erik Flyvholm, der også er borgmester i Lemvig Kommune.

Færgeselskabet er ejet af Thisted Kommune og Lemvig Kommune. Hvert år benytter 145.000 passager, 7.000 lastbiler, 60.000 personbiler og tusindvis af cykler færgen.

Selskabet har for nylig investeret i en ny klimavenlig hybridfærge og der er fundet ny placering af færgelejet på Thyborøn-siden, hvor der er bedre forhold for brugerne.

– Jeg håber med den nye løsning, at vi kan minimere oprensningen i de kommende år, som det er lykkedes med på Thyborøn-siden, siger næstformand Kristian Tilsted, der sidder i Klima, Miljø og Teknik-udvalget i Thisted Kommune.

Foto: Lemvig Kommune

Forfatter

Related posts

Top