Ny folketingskandidat for Enhedslisten

I Thisted-kredsen, der omfatter både Thy og Mors, har Enhedslisten fået ny folketingskandidat.

Det er den 66-årige Bo Fink, der bor i Sundby på Mors og gennem mange år har været lærer på Thisted Gymnasium.

Bo Fink blev enstemmigt valg på generalforsamlingen i Enhedslisten Thy-Mors forleden og herefter endelig godkendt af Enhedslistens regionsbestyrelse. Den unge folketingskandidat MoitySarr, trak sig nemlig fra posten i februar.

-Vi anser Bo Fink for et særdeles godt valg – kompetent, vidende, saglig, arbejdsom og en rigtig ildsjæl. Bo har et godt lokalt kendskab, men er også overordentlig velorienteret landspolitisk og inden for EU. Bo har således arbejdet for Folkebevægelsen mod EU i Bruxelles i flere år, siger Jens Otto Madsen fra partiets arbejdsudvalg og medlem af kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune for Enhedslisten.

– Det vil være velkendt for mange, at jeg i mange år har repræsenteret Det radikale Venstre i Thisted-kredsen. Men efter valget blev jeg skuffet over regeringen og kunne slet ikke se mig selv i dens politik. Det skred helt ad højre til. Samtidig blev jeg tilsvarende begejstret for Enhedslistens ukuelige vilje til at holde regeringen fast på dens egne løfter om velfærd og miljø, og partiets vilje til at mindske forskellen mellem samfundets top og bund. I en tid hvor lønmodtagernes rettigheder udhules og retsstatens principper undergraves ét for ét har Enhedslisten stort set stået ene som regeringspartiernes dårlige samvittighed og som værn for åbenhed og almindelige menneskers rettigheder. Dertil kommer, at folketingsgruppen har vist sig ualmindelig driftssikker i det politiske spil og har udvist betydeligt talent. siger Bo Fink.

Han påpeger, at det er en af grundene til, at han har valgt at stille op.

– Selv om den nuværende regering mildest talt har gjort det elendigt, er alternativet trods alt værre. Med et rødt flertal og en markant styrket Enhedsliste tror jeg faktisk udviklingen kan vendes. Vi bør genopfinde den solidaritet, der er ved at gå fløjten. Det er i høj grad fælleskaberne der har gjort Danmark til godt sted at leve. Èt er at være partiets kandidat i Thy og på Mors, men akkurat lige så vigtigt er det at være budbringer for Thy og Mors den anden vej. Det er en opgave, som jeg tager meget alvorligt, siger Bo Fink.

Forfatter

Related posts

Top